*Nettavisen* Sport.

Trio tilbake for Rosenborg

Foto: Cornelius Poppe/Scanpix

Til kampen mot Brøndby får Rosenborg tilbake trioen som manglet mot Aalesund.

02.10.08 08:46

Alexander Tettey, Mikael Lustig og Roar Strand er alle spilleklare til kampen mot Brøndby på Lerkendal torsdag kveld. Rosenborg vant som kjent 2-1 i Danmark og har et godt utgangspunkt før returoppgjøret i Trondheim.

– Jeg er veldig, veldig sugen på å gå videre. For hele spillergruppa er det viktig å komme videre i Europa for å vise seg fram. I tillegg betyr det mye for klubben, sier Alexander Tettey til RBKTV.

Visekapteinen måtte gi seg med lårstrekk før pause mot HamKam, og mistet kampen på Color Line Stadion i Ålesund, men er nå restituert og klar til kamp.

Stadsgaard også klar
Mikael Lustig sto over samme kamp grunnet akillesproblemer. Roar Strand sto rett og slett over på grunn av underlaget i Ålesund. Begge er nå spilleklare til den viktige UEFA-cupkampen.

Kris Stadsgaard, som spilte kun én omgang mot Aalesund, er ventelig også tilbake i midtstopperrekka til trønderne.

Selv om Rosenborg melder om en nær komplett tropp, sliter fortsatt keeper Alexander Lund Hansen med smertene i skuldra. Michael Jamtfall (forkjølet), Anthony Annan (ikke spillerberettiget) og Roy Miller (langtidsskadd) kommer heller ikke til å spille mot Brøndby.

Går for å vinne
Med kun fire spillere uaktuelle har Erik Hamrén etter hvert fått gode arbeidsforhold på Lerkendal. Faktisk fikk han et lite luksusproblem med å ta ut de 18 spillerne til troppen mot danskene.

– Men det skal være tøff kamp om plassene, og det er riktig når vi som nå må sette gode spillere ut av troppen, forklarer RBK-treneren med en fortid i dansk fotball.

Hamrén advarer videre seierssikre trøndere om å ta for lett på oppgaven etter det gode utgangspunktet som ble lagt i København.

– Vi vet at dette er langt fra avgjort ennå, og vi har stor respekt for Brøndby. Det kommer til å bli en tøff kamp, spår svensken.

– Vi kommer til å gå på banen med ett mål i hodet: Å vinne kampen. Det er ikke snakk om å ri på 2-1-ledelsen fra det første oppgjøret, sier treneren.

(ANB)

Her får du flere fotballnyheter
Klikk her for full oversikt over sportsnyhetene

Vil du ha sportsnyheter tilsendt på mobilen? Send SPORT START til 1930. Tjenesten koster 2,- per melding.

Les sportsnyheter på mobilen: Send NETT til 1930 (gratis bokmerke)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.