RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Trippel fransk misère

Sist oppdatert:
Italiensk kvartfinalejubel etter trippel fransk stjernesmell.

FRANKRIKE – ITALIA 0-2: Italiensk dyktighet, nederlandsk hjelp og en liten dose fransk ulykke sørget for at Italia kunne juble for kvartfinaleplass da status i EMs gruppe C var gjort opp tirsdag.

Det tok bare åtte minutter før Frankrike fikk sitt første, og kanskje avgjørende, skudd for baugen. I en takling av Italias Gianluca Zambrotta, var det den franske stjernespilleren Franck Ribery som selv gikk ned for telling. Midtbanespilleren, som har vært Frankrikes beste i EM, måtte av banen på båre og dermed mistet de blåkledde ett av sine viktigste kort i jakten på avansement.

(Les videre under bildet)

Straffemål til Italia
Bare 13 minutter seinere gikk det galt igjen. Denne gangen var det Eric Abidal som fikk marsjordre for å ha felt Luca Toni alene med keeper. Det påfølgende straffesparket satte Andrea Pirlo enkelt i mål.

Den franske nedturen var i ferd med å bli et faktum. Det hjalp det lite at de ti franske spillerne som var igjen gjorde en iherdig innsats i jakten på utligning.

For verdens dyreste keeper, Gianluigi Buffon, sto som en vegg.

- Det var en god prestasjon av oss. Kanskje spilte vi bedre 11 mot 11. Etter utvisningenk mo det litt nerver, sa en lykkelig italiensk trener, Roberto Donadoni etter kampen.

Og etter 62 minutter gjorde fransk utur seg nok en gang gjeldende. Daniele De Rossi tok et frispark som keeper Grégory Coupet så ut til å ha kontroll på – helt til ballen traff en fransk fot og endret retning.

Dermed sto det 2-0 til Italia.

- Jeg er stolt av spillerne mine. De kjempet til siste slutt til tross for hendelsene, straffen, frisparket som endret retning. De viste engergi. Dette laget har en stor fremtid, sa den franske trenere Raymond Domenech på pressekonferansen etter kampen.

Nederlandsk hjelp
Italienerne var avhengige av nederlandsk hjelp for å avansere. Romania hadde nemlig sjansen til å avgjøre på egen hånd dersom de slo et reservepreget nederlandsk lag.

Men reservene skuffet ikke Italia.

(Les videre under bildet)

Klaas Jan Huntelaar og Robin van Persie sikret 2-0 til de oransje over Romania og da nederlenderne samtidig holdt tett bak, kunne italienske spillere og fans dermed slippe jubelen løs allerede før dommer Lubos Michel blåste av kampen.

Et skår i gleden for Italia er at laget må klare seg uten både Andrea Pirlo og Gennaro Gattuso i kvartfinalen. Begge må stå over etter å ha pådratt seg gule kort.

292

Vinn flatskjermer i Nettavisens EM-quiz

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere