*Nettavisen* Sport.

Trist blues for Liverpool

Liverpool misbrukte sjansen til å knappe innpå Everton på tabellen. Bortekampen mot Birmingham ble en eneste sørgmodig lørdag ettermiddag-blues.

12.02.05 20:50

BIRMINGHAM - LIVERPOOL 2-0:
Birmingham skred optimistisk til verket, anført av spissduoen Walter Pandiani og Emile Heskey. Som vanlig i år, slet Liverpool de første minuttene av bortekampen.

Kampen jevnet seg riktignok fort ut, inntil Sami Hyypia litt klumsete var borti Heskey i feltet.

Den store bjørnen av en angriper falt som en skinnfell, og dommeren pekte på straffemerket.

Pandiani satte ballen kontant i mål, og The Blues ledet 1-0.

God Pennant
Bare noen minutter senere klarerte Traore dårlig, og Jermaine Pennant fikk ballen på høyrekanten. Riise viste svakheter som førsteforsvarer, og det perfekte innlegget fra Pennant ble utnyttet av Julian Gray.

Gray snek seg inn på blindsiden av Carragher, og feide ballen i mål. Pennant var i perioder strålende på vingen, før han gikk tom utover i kampen.

Det sto 2-0 til pause, og skulle bortelaget slå tilbake måtte et enormt fjell bestiges.

Tafatt
Manager Benitez byttet inn Smicer, tilbake fra skade, for svake Biscan i pausen. Det skulle ikke vise seg å endre kampbildet i særlig grad.

Birmingham hadde god kontroll hele andre omgang, og vant fullt fortjent. En imponerende innsats av de formsvake blåtrøyene, og ditto svak kamp av Champions League-jagende Liverpool.

Birmingham har nå tatt full pott, seks poeng, fra Liverpool denne sesongen. De vant 1-0 på Anfield i høst.

De røde klarte dermed ikke å utnytte Evertons tap tidligere på dagen, og er fortsatt fem poeng bak byrivalen i kampen om den viktige fjerdeplassen på tabellen.

Benitez var heller ikke særlig glad etter oppgjøret.

- Vi er veldig skuffet. Vi vant ikke andreballene, pasningsspillet var ikke bra og vi holdt dårlig på ballen, sa Benitez ifølge Sportinglife.

- Vi har nå ti dager på å analysere hva som gikk galt i dag. Men hvis du ser på hver enkelt spiller, var ingen av dem opp mot sitt beste, mente manageren.


HTML EMBED

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.