Trist sorti for Liverpools nykommer

Foto: Jon Super / AP / NTB scanpix

Holdt i ni minutter da Liverpool slapp med skrekken.

28.08.13 07:16

LIVERPOOL - NOTTS COUNTY 2-2 (4-2 e.e.o.):

Uten europacupspill denne sesongen går Liverpool inn i ligacupen tidligere enn vanlig, og tirsdag ventet tradisjonsrike Notts County.

Manager Brendan Rodgers stilte med et sterkt mannskap til oppgjøret på Anfield, men hvilte likevel flere av dem som vanligvis stiller i førsteelleveren.

Folk som Raheem Sterling, Jordon Ibe, Luis Alberto, Andre Wisdom og nykommer Aly Cissokho fikk sjansen fra start i cupkampen.

Notts County, som ble stiftet helt tilbake 1862, og er ligasystemets eldste klubb, spiller til daglig i League One, og nivåforskjellen på de to lagene var også tydelig.

Kun fire minutter var spilt da unggutten Raheem Sterling ordnet 1-0 Han fikk ballen av Glen Johnson, dro seg forbi et par mann og satte ballen ned i venstre hjørne.

Cissokho skadet
Liverpool fortsatte å dominere og hadde flere store sjanser til å øke ledelsen. Daniel Agger traff for eksempel stolpen etter 19 minutter spill på Anfield.

Det skulle drøye til det 29. minutt før vi fikk 2-0. Steven Gerrard spilte flott fram til Daniel Sturridge, og spissen avsluttet klinisk fra litt spiss vinkel.

Like trivelig var det ikke for hjemmelaget at Anfield-debutant Cissokho pådra seg en skade etter ni minutter. Franskmannen haltet av banen og var tydelig lei seg.

Cissokho kom på lån fra Valencia tidligere i sommer og spilte tirsdag sin første kamp fra start. Fra før han kunne et lite innhopp mot Aston Villa i ligaen.

Stopperen Kolo Touré måtte også ut med lyskeskade. Liverpool hadde brukt opp innbytterkvoten og måtte avslutte cupkampen med ti mann. Det er uklart om Touré rekker søndagens kamp mot United.

– Vi må se på Kolo Touré. Han pådro seg lyskestrekk. Det ser ikke bra ut, for å være ærlig, sier Liverpool-manager Brendan Rodgers.

Målene til Sterling og Sturridge ble beholdningen og da lagene gikk til pause sto det fortsatt 2-0 til vertene.

Ekstraomganger
I andre omgang fortsatte hjemmelaget å føre kampen, men det var gjesten som skulle skape ny spenning i kampen etter 63 minutters spill.

Et langt frispark resulterte i at ballen etter hvert havnet på hodet til Yoann Arquin og mannen fra Martinique satte ballen via tverrliggeren og forbi Simon Mignolet.

Og rett før slutt slo gjestene til igjen. Denne gangen var det tidligere Chelsea-spiss Adam Coombes som satte ballen forbi Mignolet, og ordnet ekstraomganger på Anfield.

Etter en frisk start på kampen var Liverpool langt fra imponerende mot slutten av andre omgang og i ekstraomgangene. I det 108. minutt ropte Notts County på straffe, men fikk det ikke.

Like etter ble Daniel Sturridge spilt igjennom, og fra spiss vinkel satte han inn sitt andre for kvelden. Notts County-keeperen var på ballen, men klarte ikke å holde den ute.

Mot tampen sørget innbytter Jordan Henderson for at det likevel ble en greit resultat for hjemmelaget. Henderson stormet gjennom midten, slo en tunnel, og satte inn 4-2-målet.

Dermed slapp de røde med skrekken denne kvelden.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.