Trodde Norge betød fiasko

Foto: Erlend Aas (Scanpix)

Veigar Páll Gunnarsson ville hjem, men Janne Jönsson reddet Stabæk-stjernens karriere.

01.11.10 11:05

STABÆK-SANDEFJORD 2-1:

FORNEBU (Nettavisen): Veigar Páll Gunnarssons første opphold i Norge var ikke noe å skrive hjem om. Kun åtte starter, og to mål, for et Strømsgodset-lag som rykket ned ble resultatet, og etter Drammens-fadesen ble det første fly hjem til Island.

Tre sesonger etterpå var han tilbake, men hellet var ikke stort større. Kun ni starter for Stabæk, kun to scoringer, og nok et nedrykk var fasiten.

Vurderte Island-exit
Veigar Páll Gunnarsson likte det ikke.

- Jeg trodde ikke lenger jeg kunne lykkes i utlandet.

- Da sesongen var over, tenkte jeg å reise hjem til Island igjen. Selv om det hadde gått bra i begynnelsen i Stabæk-perioden, følte jeg ikke at jeg hadde tillit.

Så kom Jan Jönsson. Og livet gikk fra å være tornefullt til å bli en dans på roser. Han scoret det første målet under svenskens ledelse (borte mot Bryne i april 2005), og scoret søndag det første målet i Stabæk-trenerens siste hjemmekamp.

Planlagt målfeiring
Feiringen var en for minnebøkene. Han løp rett bort til Jönsson på Stabæk-benken, og ga svensken en stor og god bamseklem. Tom Stenvoll fikk det samme. Det var ikke tilfeldig.

- Jeg hadde bestemt meg for å takke Janne og Tom hvis det ble scoring i dag.

- Jeg skylder dem mye. Tom tok meg imot på en fantastisk måte da jeg kom hit, og er en av mine beste kamerater. Og Janne, sier Gunnarsson, og blir ettertenksom.

Han vet at han skylder den avtroppende Stabæk-sjefen mye. Alt, skal man tro den islandske landslagsspissen.

- Han har hatt troen på meg hele tida, og det har gitt meg en utrolig selvtillit.

- Det at han har ønsket å bygge opp så mye av spillet vårt rundt meg har betydd mye, jeg har vokst på det, og trenger den tilliten. Han har gitt meg over 100 prosents tillit, og jeg skylder ham utrolig mye.

Vurderte å gi fansen fingeren
Derfor var søndagen ekstra spesiell for 30-åringen, og han var også klar for å brette opp ermene for sjefen sin. Da Janne Jönsson skulle hylles av Stabæk-leder Erik Loe, var Gunnarsson på tå hev – mange fryktet nemlig at seansen ville bli sabotert av de mest ihuga Stabæk-supporterne.

Kun et fåtall gjorde det, noe som gleder Gunnarsson veldig.

- Hadde de begynt å gjøre noe dritt der, hadde jeg gått bort til dem og vist dem fingeren, fortalt dem hva jeg mener.

- At han reiser til Rosenborg er ingen grunn til å gi ham tyn. Men heldigvis gikk det bra, sier Stabæk-spissen til Nettavisen.

Tosifra scoringer og målgivende
Sensasjonelt nok går det også bra med Gunnarsson på banen. Til tross for at hans trofaste følgesvenn Daniel Nannskog har vært ute det meste av sesongen, og til tross for at Stabæk har kjempet i motbakke hele året, står islendingen med ti målgivende og ti mål runden før slutt, og leder dermed poengligaen sammen med Moa.

- Det er en utrolig sterk prestasjon på en sesong som denne, mener Jan Jönsson.

At Harmeet Singh gikk forbi Gunnarsson på assistligaen med sin målgivende til Mos i Vålerengas bortekamp mot Hønefoss i den nest siste serierunden, bekymrer heller ikke.

- Da får jeg bare få en målgivende til borte mot Molde.

- Enkelt, smiler Gunnarsson lurt, og bør bli trodd. Han senket dem nemlig alene, med tre scoringer og én målgivende, da de møttes tidligere i sesongen.

HTML EMBED

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Sport

Annonsebilag