*Nettavisen* Sport.

Trollmannen herjet

Foto: AFP/Scanpix

En franskmann gjorde nesten alt da tyske Bayern München lekte med Sporting.

25.02.09 23:11

Sporting Lisboa - Bayern München 0-5:

Ja, Bayern jublet nok da de trakk Sporting Lisboa i Mesterligaens åttendedelsfinale. Likevel skulle portugiserne yppe seg på hjemmebane tidlig i oppgjøret.

Bayern måtte nemlig redde på strek tidlig i kampen. Men det var omtrent det eneste som skremte tyskerne denne kvelden. For resten av kampen skulle Bayern dominere og på det nærmeste sikre avansementet allerede i første kamp.

Og best på et lekent Bayern-lag var en franskmann.

Viftet vekk Toni
For selv med god kontroll, sleit Bayern med å skape farlige sjanser i førsteomgangen. Etter 42 minutter tok Franck Ribery saken i egne hender. Han fosset gjennom Sporting-forsvaret, viftet vekk spissen Luca Toni da han kom alene med keeper og satt ballen sikkert mellom bena på Sporting-keeper Tiago.

Allerede til pause hadde Bayern et godt borteresultat.

Fantastisk andreomgang
Men om Bayern sleit med å skape sjanser og mål i førsteomgangen, skulle andreomgangen bli litt av en parademarsj for Ribery og Bayern. Massimo Oddo slo et flott innlegg ti minutter etter hvilen og traff hodet til Toni inne i feltet. Stussen gikk på bakerste og der kunne spissmakker Miroslav Klose spasere ballen i mål.

Så var det duket for Franck Ribery på ny.

Phillipp Lahm er en offensiv sideback og etter en times spill ble tyskeren tatt ned inne i feltet til Sporting. Klar straffe til Bayern og der steppet den lille franskmannen opp.

Straffen var sikker som banken og det sto 3-0.

To for Toni
Ribery var ikke ferdig for kvelden og skulle gjøre det godt igjen for en litt snurt Luca Toni. Ingen spisser liker å bli avfeid foran mål av medspillere, men Ribery visste å få smilet tilbake på Tonis ansikt. Et praktfullt innlegg fra Ribery, landet på hodet til Toni og italieneren fikk satt inn sitt første mål for kvelden.

For det skulle nemlig bli flere. Og nok en gang var Ribery arkitekten. Han slo ballen inn i feltet og Toni befant seg med ett alene med keeper. Det første forsøket gikk rett på Tiago, før han fikk satt returen i mål.

Dermed sto det 5-0. På bortebane.

Det må sies å være et ganske komfortabelt utgangspunkt før returoppgjøret i Tyskland om to uker.

Sjekk siste fotballnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!

Vil du ha sportsnyheter tilsendt på mobilen? Send SPORT START til 1930. Tjenesten koster 2,- per melding.

Les sportsnyheter på mobilen: Send NETT til 1930 (gratis bokmerke).

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag