RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Alf Ove Hansen (Scanpix)

Tromsø gikk på sjokktap

Sist oppdatert:
- Fortsetter vi slik får vi null jævla poeng, sier Høgmo. Les alt om fjerde runde her!

De fleste forhåndsfavorittene tok seg videre til kvartfinalen i cupen på onsdag.

Både Odd Grenland, Rosenborg og Strømsgodset slo sine motstandere med god margin, men det skulle da smelle en cupbombe denne runden, også.

For på Alfheim tok sølvplasserte Tromsø imot adeccoligalaget Ranheim, uten at divisjonsforskjellen var markant: Ranheim spilte til tider langt bedre enn Per Mathias Høgmos gutter, og vant til slutt fullt fortjent 2-0.

Det er et hardt slag for Tromsø, som må skjerpe seg om laget skal fortsette å overbevise etter sommerferien.

Cuptapet kommer bare tre dager etter at Aalesund dro fra «Fort Alfheim» med tre poeng, og det er tydelig at tromsøværingene først og fremst sliter framover på banen.

Og trener Høgmos kommentar etter kampen, levner liten tvil om at laget skal skjerpe seg:

- Spiller vi slik utover i sesongen får vi null jævla poeng, sier treneren til NTB.

Les alt om runden her:

Tønsberg - Follo 0-2
0-2: Øystein Grini (73')
0-1: Eirik Markegård (51')

Cupaskeladden Tønsberg hadde slått ut Vålerenga og Stabæk på veien mot fjerde runde, men på hjemmebane mot et av bunnlagene i Adeccoligaen endte eventyret for vestfoldingene. Lagene var jevnspilte i første omgang, men etter hvilen viste divisjonsforskjellen seg.

To ganger måtte keeper Per Stensrud hente ballen ut av vertenes nett, og selv ikke en offensiv sluttspurt hjalp - fjerde runde var enden på cupvisa for Tønsberg for denne gang.

Follo på sin side er ett av tre adeccolag som blir å finne i kvartfinalen i cupen.

Fredrikstad - Start 0-1
0-1: Avni Pepa (69')

Fredrikstad er imidlertid ikke et av de tre lagene. Østfoldingene trykket på for å sende sørlendingene ut av cupen, men mot spillets gang scoret Avni Pepa midtveis i andre omgang.

Fredrikstad fortsatte å presse på for en utligning, uten uttelling. Laget hadde ballen mye av kampen, men klarte aldri å skape noen virkelig farlige sjanser.

Dermed er Start videre til kvartfinalen, og kristiansanderne øyner nå lagets første cupfinale i historien.

Hønefoss - Odd 1-5
1-5: Bentley (90+2')
1-4: Kjetil Byfuglien (90+1')
0-4: Peter Kovacs (56')
0-3: Morten Fevang (straffe, 41')
0-2: Peter Kovacs (27')
0-1: Simen Brenne (6')
RØDT KORT: Paul Obiefule (77')

På AKA Arena fikk Hønefoss tidlig trøbbel mot Odd-angrepet, som scoret to mål før halvtimen var spilt. Og da Peter Kovacs fikk straffespark etter dytt i ryggen fem minutter før pause, som Morten Fevang plasserte sikkert i mål, var kampen så godt som avgjort.

Odd fortsatte å dominere etter pause, og kunne til slutt konstatere at kvartfinalebilletten ble sikret med en overbevisende 5-1-seier.

Sandefjord - Rosenborg 1-4
1-4: Mikael Dorsin (73')
1-3: Morten Moldskred (68')
1-2: Mikael Lustig (selvmål, 59')
0-2: Morten Moldskred (45')
0-1: Per Ciljan Skjelbred (3')

Med lagets store stjerne Espen Bugge Pettersen plassert på benken, ville Sandefjord ha revansje for 0-1-tapet for Rosenborg på lørdag. Men i cupen ønsket laget å angripe mer enn hva de gjorde på Lerkendal, noe som skulle straffe seg.

For mens laget holdt ut i nesten 90 minutter på Lerkendal, tok det bare tre minutter før Per Ciljan Skjelbred hadde fått hull på byllen i cupkampen. Morten Moldskred økte ledelsen like før pause, og selv om Sandefjord reduserte tidlig i andre omgang, viste Rosenborg seg å være det klart beste laget.

- Vi spilte glitrende i perioder, men i lange perioder var vi direkte dårlig, er likevel RBK-trener Nils Arne Eggens konklusjon etter 4-1-seieren.

Sogndal - Løv-Ham 3-1
3-1: Ahyee Aye Elvis (72')
2-1: Espen Olsen (60')
1-1: Efe Ehiorobo (26')
1-0: Ole Jørgen Halvorsen (13')

Sogndal var den store favoritten før møtet med Løv-Ham, og tetlaget i Adeccoligaen fikk da også en knallstart mot bergenserne. Ole Jørgen Halvosen dunket ballen i mål etter et knapt kvarter, men gjestene svarte midtveis i første omgang. Minuttet før pause trodde alle at Løv-Ham hadde snudd kampen, men Sindre Marøys lobb over keeper ble reddet på streken av Lars Grorud.

I stedet sendte Espen Olsen Sogndal i føringen et kvarter ut i andre omgang, før Ahyee Aye Elvis avgjorde med et herlig brassespark knappe 20 minutter før slutt.

Saftkokerne er dermed klare for kvartfinalen, og kanskje kan sesongen bli en eneste stor opptur for Sogndal - med muligheter for opprykk fra Adeccoligaen og videre suksess i cupen.

Strømsgodset - Haugesund 3-0
3-0: Marcus Pedersen (71')
2-0: Marcus Pedersen (41')
1-0: Petar Rnkovic (9')

Marcus Pedersen var tilbake på Strømsgodset-laget etter å ha sonet karantene i nabooppgjøret mot Hønefoss sist helg, og unggutten viste at han blir å regne med også etter sommerferien: To mål av 20-åringen var med på å sikre en trygg seier over Haugesund, etter at Petar Rnkovic hadde gitt drammenserne ledelsen tidlig i kampen.

Haugesund spilte lenge på høyde med vertene, men etter hvert som Pedersen økte drammensernes ledelse, gikk lufta litt ut av ballongen.

Tromsø - Ranheim 0-2
0-2: Robert Stene (straffe, 34')
0-1: Daniel Krogstad (24')

Og det var altså på Alfheim at cupbomben smalt denne gangen.

Ranheim har overrasket alle i debutsesongen i Adeccoligaen, og etter snart halvspilt sesong ligger trønderne på direkte opprykksplass - mot alle odds. Oppturen fortsatte mot Tromsø: Vertene, som ligger på andreplass i Tippeligaen, måtte se gjestene nette to ganger i løpet av første omgang.

Etter scoringene fortsatte faktisk Ranheim å dominere kampen, og tidlig i andre omgang hadde gjestene flere store muligheter til å øke ledelsen.

Hos Tromsø økte frustrasjonen, og 2-0-seieren til Ranheim var fullt fortjent. Per Mathias Høgmo har dermed mye å rette på med Tromsø-mannskapet, som også gikk på hjemmetap for Aalesund sist helg.

Viking - Kongsvinger 2-0
2-0: Tommy Høiland (85')
1-0: André Danielsen (10')

Viking er det åttende og siste laget som er klare for kvartfinalen i cupen, etter en grei 2-0-seier over Kongsvinger.

André Danielsen ga vertene ledelsen allerede etter ti minutter, og fortsatte å styre spillet på eget gress.

Fem minutter før full tid punkterte Tommy Høiland kampen etter å ha blitt spilt gjennom av Birkir Bjarnason, og sendte de meritterte rogalendingene videre til «last eight».

Sjekk siste fotballnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere