RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Tromsø nekter å selge stjernene

BLIR VÆRENDE? Thomas Kind Bendiksen og Ruben Kristiansen blir trolig å se i 1. divisjon denne sesongen.
BLIR VÆRENDE? Thomas Kind Bendiksen og Ruben Kristiansen blir trolig å se i 1. divisjon denne sesongen. Foto: Rune Stoltz Bertinussen / NTB scanpix
Sist oppdatert:
Det passer dårlig for landslagssultne spillere.

Både Thomas Kind Bendiksen (24) og Ruben Kristiansen (26) er i vannskorpa til det norske landslaget, og begge har fått prøve seg med flagget på brystet.

- Selges ikke
Men kort tid før det norske overgangsvinduet lukkes 31.mars, er begge fortsatt viktige brikker i et Tromsø-lag som skal prøve å rykke opp fra 1. divisjon.

Og slik vil det trolig forbli.

Sportslig leder i Tromsø, Svein Morten Johansen, slår nemlig fast at begge blir værende i Tromsø.

Han svarer kontant og enkelt «ja» på spørsmål fra Nettavisen om både Kristiansen og Kind Bendiksen er Tromsø-spillere når vinduet lukkes.

- Hva skal til for at dere selger noen av dem før 31.mars?

- Det ønsker jeg ikke å kommentere, sier han.

En tilværelse i norsk 1. divisjon står trolig dårlig i stil med ambisjonene om videre landslagsspill, selv om Per-Mathias Høgmo har hintet om at døra ikke nødvendigvis er helt lukket.

- Fullstendig klar over det
Det er de helt inneforståtte med begge to.

- Alle skjønner at man må spille på så høyt nivå som mulig hvis man være aktuell for det norske landslaget. Når man ser på de troppene som blir tatt ut nå, har vi masse spillere fra utenlandske ligaer, også de største ligaene. Da blir det vanskelig å konkurrere med dem når man spiller på det nest øverste nivået i Norge. Det trenger jeg ikke å høre fra andre, det er jeg fullstendig klar over selv, sier Kind Bendiksen til Nettavisen fredag kveld. 

- Hvordan vurderer du sjansene for at det skjer noe før 31.mars?

- Det blir kun spekulasjoner. Jeg har en agent (Jim Solbakken) som jobber for meg, og han har en dialog med Tromsø som gjør at jeg slipper å involvere meg i tidlige faser av sånne ting. Jeg forholder meg kun til det sportslige og ser frem til seriestart, sier midtbanespilleren.

- Får bli som det blir
Han gjentar flere ganger at han har fullt fokus på det sportslige, og at han ikke lar seg påvirke av situasjonen. Vinterens gode sesongoppkjøring med Tromsø gjør det lettere å ha fokus på det sportslige, mener midtbanespilleren.

- Jeg føler ikke jeg har noe å gå rundt og bekymre meg for. Situasjonen er sånn som den er, og akkurat nå er jeg TIL-spiller. Jeg er inneforstått med at det da blir vanskelig å skulle være aktuell for en landslagstropp. Det eneste jeg kan gjøre er å ha fullt sportslig fokus og prestere så godt som mulig. Da får det bli det det blir, sier Kind Bendiksen.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

LANDSLAGSSKORPA: Ruben Kristiansen (t.v.) og Thomas Kind Bendiksen har begge ambisjoner om å spille flere landskamper.


Ruben Kristiansen er i samme situasjon som Bendiksen, men har lenger kontrakt. Kristiansen har en kontrakt som strekker seg til 2016, mens Kind Bendiksens kontrakt går ut etter sesongen.

- Nå er fokus å spille Tromsø opp igjen en divisjon. Men det er klart, det hadde vært mest ønskelig å spille på et høyere nivå, det er det ikke noe vits å legge skjul på, sier Kristiansen til Nettavisen fredag kveld.

Avslo bud fra VIF og Godset
På spørsmål om han føler at Tromsø har forståelse for at han ønsker å spille på et høyere nivå, svarer han slik:

- Ja, det føler jeg. Men samtidig takket de nei på bud fra Vålerenga og Strømsgodset i januar.

- Har interessen fra de klubbene dabbet av?

- Vi får se hva som skjer, foreløpig virker det som om det ikke er noe mer, sier Kristiansen.

- Hvordan vurderer du sjansene for at det skjer noe før 31.mars?

- Jeg tenker at alt kan skje. Men ting er veldig usikkert akkurat nå, og jeg må forholde meg til at jeg er Tromsø-spiller og gjøre en best mulig jobb for klubben.

- Hvor viktig er det for deg å bytte klubb?

- Hvis jeg skal ha et håp om landslagsspill, bør jeg spille på et høyere nivå. Det har jeg vært klar på hele veien. Men som sagt bryr jeg meg veldig om Tromsø, og det hadde gledet mange om vi klarte å spille dem opp til Tippeligaen igjen på første forsøk, sier han.

- Kan ikke svartmale situasjonen
Nå er gutta innstilt på å gjøre en jobb for Tromsø, selv om sjansene for landslagsspill trolig er minimale så lenge de spiller kamper mot Alta og Nest-Sotra i 1.divisjon.

- Det er viktig å ikke svartmale situasjonen. Man kan bli bedre selv om man spiller i 1. divisjon, og man har som mål å utvikle seg selv om man spiller i Tippeligaen eller på lavere nivå. Det er det som er fokuset nå, sier  Kristiansen.

Tromsø serieåpner i 1. divisjon borte mot Fredrikstad 06. april.

P.S: Zdenek Ondrasek ser også ut til å fortsette i Tromsø. Klubben avslo ifølge avisen iTromsø et bud fra Maccabi Tel Aviv før jul, og det meste tyder på at spissen blir med «gutan» ned i 1. divison.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere