RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Rune Stoltz Bertiniussen / NTB scanpix

Tromsø til Europaligaen

Sist oppdatert:
Tromsø får europacupspill i sommer ettersom det er klart at norsk fotball får én ekstra kvalifiseringsplass i europaligaen.

Det skjer ettersom Norge ble nummer to på fair play-rankingen til Det europeiske fotballforbundet (UEFA) for perioden mai 2012 til april 2013. Også vinneren Sverige og treeren Finland får en ekstra europacupplass.

– Fair play er et viktig satsingsområdet for NFF, så dette er en anerkjennelse som norsk fotball setter høyt. I tillegg får enda et lag matching internasjonalt, noe som er viktig for utviklingen av norsk fotball, sier toppfotballsjef Nils Johan Semb til fotball.no.

Molde toppet den norske rankingen over de «snilleste» lagene, men den regjerende seriemesteren skal ut i mesterligakvalifisering. Dermed får Tromsø sjansen til å ta seg til europaligaen.

TIL kunne sikret en europacupplass gjennom cupfinalen i fjor, men et nytt europaeventyr virket dødt med straffetapet for Hødd på Ullevaal. Nå kan trener Agnar Christensen glede seg over å ha fått en ny sjanse.

– Når vi klarte å rote det til som vi gjorde i cupfinalen, er vi jo veldig glade for at vi får en ny mulighet. I tillegg er det hyggelig for vår egen del fordi fair play er noe vi setter veldig høyt. og som er viktig for klubben, sier Christensen til ABC Nyheter.

Tromsø får følge med Strømsgodset, Rosenborg og Hødd til europaligakvalifiseringen. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere