RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Tromsø-treneren gir seg

Foto: Stian Lysberg Solum/Scanpix
Sist oppdatert:
- Vi var forberedt på både ja og nei, sier sportsdirektør Morten Kræmer.

Nilsen har vært trener i klubben i fire år, og ønsker seg nye utfordringer. Det ble klart etter under en pressekonferanse i Tromsø Idrettslag i dag.

- Steinar Nilsen har gjort en fantastisk god jobb i TIL, og vi håpet i det lengste at han ville fortsette hos oss. Men når han nå har bestemt seg respekterer vi naturligvis hans beslutning. Nå er både Steinar og hans trenerteam, klubben og spillerne opptatte av å avslutte sesongen på best mulig måte, sier administrerende direktør i TIL Tom Bendiksen.

LES OGSÅ:Kan bli Aalborg-trener

Forberedt på to utfall
Nilsens kontrakt strakte seg i utgangspunktet ut 2009-sesongen, men hadde en klausul som gjorde at den kunne sies opp nå. Det er denne klausulen han nå benytter seg av.

- Prosessen har foregått over tid, men beslutning tatt i dag. Vi var forberedt på både ja og nei. Steinar har fått en forslag til ny avtale som bedrer hans betingelser, men forhandlinger rundt det har aldri vært tema. Det er ikke det dette handler om, sier sportsdirektør Morten Kræmer til Nettavisen,

Spillerne ble informert før mandagens trening. Kræmer føler seg overbevist om at nyheten ikke koster Tromsø bronsemedaljen laget ligger an til å klare i Tippeligaen.

- Tvert imot. Jeg tror dette kan føre til at spillerne tar enda mer ansvar. Det er de som skal bevise at de fortjener å få spille europacup neste år. Nå er det opp til dem, sier Kræmer.

Er du Norges beste manager? Prøv Managerleague

Starter jakten
- Steinar Nilsen har ikke funnet seg en ny arbeidsgiver ennå og vil ha full fokus på jobben i TIL fram til sesongen er avsluttet. Når det gjelder veien videre mot 2009 har klubben satt ned et utvalg som vil arbeide med å finne Steinar Nilsens erstatter, heter det i pressemeldingen som ble sendt ut mandag.

Sportsdirektør Kræmer vil selvfølgelig spille en viktig rolle i ansettelsesprosessen.

- Vi har våre tanker, og det går på både sportslige og menneskelige egenskaper. Mer ønsker jeg ikke å si om det nå.

Til Brann?
Steinar Nilsen er tidligere blitt lansert som en het kandidat til den ledige trenerjobben i Brann, men bergenserne vil ikke kommentere hvorvidt Nilsens avgang i Tromsø kan ha betydning for dem.

- Ingen kommentar, sier Brann-direktør Roald Bruun-Hanssen til Nettavisen

I april bekreftet Nilsen overfor Nettavisen at han da hadde fått tilbud fra flere klubber, og med en fortid (som aktiv) fra proff-fotball i utlandet er det grunn til å tro at han kan være interessant også utenfor Norges grenser.

Her får du flere fotballnyheter
Klikk her for full oversikt over sportsnyhetene

Vil du ha sportsnyheter tilsendt på mobilen? Send SPORT START til 1930. Tjenesten koster 2,- per melding.

Les sportsnyheter på mobilen: Send NETT til 1930 (gratis bokmerke).

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere