RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Rune Stoltz Bertinussen / NTB scanpix

Tromsø videre etter ekstraomganger

Sist oppdatert:
«Gutan» sørget for avansement i Europaligaen.

TROMSØ - LJUBLJANA 0-0 (1-0 e.e.o) :
Sammenlagt 1-0:

Også i nord ble det spilt europaligafotball torsdag kveld. Per-Mathias Høgmo og hans menn fikk besøk av Olimpija Ljubljana, og hadde et greit utgangspunkt etter 0-0 borte i første kamp.

Ljubljana satte ballen i mål ettter åtte minutter, men til Tromsøs glede ble scoringen avvinket for offside. Det ble en sjansefattig første omgang på Alfheim, og lagene gikk dermed til pause på 0-0.

Kjedelig
Andre omgang ble minst like kjedelig som første, og etter 90 minutter sto det fortsatt 0-0 på måltavla. Dermed måtte lagene ut i ekstraomganger.

Da fikk publikum også servert kampens første scoring. I den andre ekstraomgangen steg Miika Koppinen til værs på et innlegg fra Ruben Yttergård Jenssen og headet ballen i mål. Dermed tok Tromsø ledelsen 1-0.

- Jeg greide å rive meg løs. Det var en god serve av Ruben og en brukbar heading, kommenterte Koppinen til Nordlys etter kampen.

På overtid av ekstraomgangene fikk Tromsø straffespark, og Ljubljana én mann utvist, da Magnus Andersen ble revet ned innenfor sekstenmeteren alene med keeper.

Straffebom
Straffesparket satte Ole Martin Årst imidlertid utenfor mål, og dermed vant Tromsø til slutt 1-0.

Tromsø møter nå FC Metalurh Donetsk fra Ukraina i neste kvalifiseringsrunde til Europaligaen.

- Vi så dem i serien på søndag, og vi har dem på tape. Det handler om å gjøre en defensivt skikkelig jobb og ta vare på de sjansene man får, sier Høgmo til Nordlys.

PS: Både Rosenborg og Aalesund gikk i likhet med Tromsø videre i Europaligaen torsdag kveld. Tirsdag gikk Molde videre i Champions League-kvalifiseringen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere