RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Tromsø-vikarene seiret

Sist oppdatert:
Mens de fleste av klubbens største profiler var gjort til ufrivillige tilskuere, var det vikarene som tok ansvar for Tromsø.

ALFHEIM STADION (Nettavisen): TIL-AAFK 1-0

Trener Steinar Nilsen måtte grave dypt i lommene for å sette sammen laget mot Aalesund. Samtlige tilgjengelige spillere i A-stallen var tatt ut i troppen - og likevel ble ikke nok spillere til å fylle opp reservebenken!

Innstillingen avgjørende
- Vi jobbet på forhånd med vår egen mentale innstilling. Vi kunne beklage oss over de spillerne som vi ikke hadde tilgjengelig - eller vi kunne la nye spillere ta mer ansvar og vise seg tilliten verdig. Jeg er stolt over den innsatsen de nye profilene viste, sier treneren.

* Lagkaptein Sigurd Rushfeldt holdes fortsatt utenfor spill på grunn av ankelskade.
* Visekaptein Miika Koppinen sliter med virus i kroppen.
* Toppscorer Morten Moldskred er fortsatt ikke kvitt problemene i lysken.
* Klubbens nye landslagsback Tom Høgli måtte sone karantene i kampen mot Aalesund.
* Og etter mindre enn ett kvarter måtte Høglis vikar Roger Risholt forlate banen etter et ublidt møte med Aalesunds Tor Hogne Aarøy.

Hvem skulle da score målene for Tromsø?

- Jeg vil! Ropte lagets yngstemann, Ruben Yttergård Jenssen, og gjorde seg selv til matchvinner ved hjelp av et langskudd fra 25 meter.

(Trykk play for å se høydepunktene fra kampen. Saken fortsetter under)

259867

Har terpet på skuddtrening
Mens unggutten jublet hele veien hjem i Tromsø-natta, ergret AaFK-keeper Andreas Lie seg grenseløst over måten avgjørelsen falt.

- Den ballen hadde jeg selvsagt tatt, om den ikke hadde gått via leggen på vår egen midtstopper Jonatan Tollås. Forferdelig bittert at en slik tilfeldighet skulle bli avgjørende, sier Lie.

Matchvinneren kjøper ikke helt situasjonsbeskrivelsen hans.

- At vi til slutt vant, var ikke tilfeldig. Og jeg synes ikke det er tilfeldig at jeg får uttelling på avslutningsforsøkene. Jeg har trent bevisst på å forbedre avslutningsteknikken helt siden treningsleiren på Gran Canaria i januar – og har drevet egentrening siden. Det er selvsagt deilig å få betalt for dette arbeidet, sier 20-åringen, som var banens beste i oppgjøret, og som tok ansvar som sjef – i fraværet av lagets etablerte stjernespillere.

«Syretest»
- Ruben har prestert på jevnt og høyt nivå i lang tid nå, så jeg synes ikke at noen skal la seg overraske over ham. Men jeg må vel innrømme at det han leverte i dag kanskje er noe av det beste jeg har sett av ham, sier trener Steinar Nilsen.

Og mens både Nilsen og resten av Nord-Norge håper å kunne motta noen flere friskmeldinger enn sykemeldinger i den nærmeste fremtiden, erkjenner de ansvarlige i Tromsø at det er den situasjonen laget befinner seg i øyeblikket som er selve «syretesten» på hvorvidt klubben har noe i medaljestriden å bestille.

Rune Lange sier det slik:

- Da jeg satt i Vålerenga før seriestart og vurderte Tromsø på avstand, var det bredden i stallen jeg først og fremst satte spørsmålstegn ved. At vi vinner kamper som dette, selv om vi befinner oss i en periode med mange skader og suspensjoner, viser at den stallbredden faktisk ikke er så aller verst...

Snytt for straffer
Det er Steinar Nilsen enig i. Og selv om han maner til «nullstilling» og riktig fokus, innrømmer han at seieren over Aalesund smakte søtt og godt.

- Jeg er veldig stolt over hva vi presterer. Vi måtte vente lenge før vi fikk målet, men jeg kan ikke klage på antall sjanser vi skapte eller den innsatsen som legges ned.

- Du er ikke bekymret over at spissene Adriano Munoz og Rune Lange forlot banen uten scoring?

- Nei! Det var kun tilfeldigheter som hindret dem fra å komme på scoringslisten. Begge legger ned en imponerende innsats – og det er det viktigste.

Nilsen slapp å kommentere dommerens innsats etter kampen. Det hadde han sannsynligvis gjort uten Yttergård Jenssens scoring – ettersom laget hans ble snytt for straffespark da Adriano Munoz ble revet ned i første omgang. Til gjengjeld kunne hans kollega Sören Åkeby beklage seg over at hans eget lag ikke fikk sjansen fra ellevemeteren kvarteret før slutt, etter at Diego Silva ble felt.

- Når dommeren først blåser frispark i den situasjonen, bør han blåse straffe, for forseelsen skjedde da åpenbart innenfor straffefeltet. Men slik er det vel med lag som kjemper i bunnen. Vi har ikke marginene med oss, og det gjelder også tvilsomme dommeravgjørelser.

Steinar Nilsen ser det hele på sin måte.

- Jeg tror i så fall dommer Kjell Alseth kan reise hjem med god samvittighet. Hvis han overså ett straffespark til hvert av lagene, kan vel ingen si at det ble avgjørende for verken resultat eller kampbilde...

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere