Tromsø ble redningen

Foto: Rune Stoltz Bertinussen/SCANPIX

Hele Fotball-Norge bør takke Tromsø for snuoperasjonen på Alfheim.

30.07.09 21:20

TROMSØ - SLAVEN KOPRIVNICA 2-1: - Det er et kampbilde som tilsier 3-0, så blir det 2-1. Jeg er sånn passe fornøyd med resultat, men svært fornøyd med måten vi gjennomfører kampen på. Den er strålende, og vi skal punktere i første, sier Tromsøs trener Per-Mathias Høgmo til TV 2 Sport etter at hans lag vant den første kampen mot sin kroatiske motstander i tredje runde av kvalifiseringen til Europaligaen.

- Vi er i strålende form for tiden, legger Høgmo til.

Må score
Tromsø vartet opp med offensivt og bra spill og skapte 5-6 store målsjanser mot kroatenes ene, som kom på straffesparket som korrekt ble tilkjent Slaven Koprivnica etter at Tore Reginiussen på litt klumsete vis felte Bojan Vrucina noen minutter før pause.

2-1-resultatet betyr at Slaven Koprivnica er nødt til å score i returkampen.

Det betyr også at norsk fotball slapp å se at alle tre gjenværende deltakerlag i kvalifiseringen til Europaligaen gikk på hjemmetap samtidig. Vålerenga tapte nemlig 1-2 for PAOK Saloniki, mens Fredrikstad ble latterliggjort med 1-6 hjemme mot Lech Poznan.

Tromsø tror nå at sjansene til å nå fjerde og siste kvalifiseringshinder, er gode.

- Vet at vi scorer
- Vi har alle muligheter til å gå videre. Vi kommer ned dit og klarer oss med uavgjort, og vet at vi scorer når motstanderne må opp i banen, så dette gleder vi oss til, sier Høgmo.

Reginiussen er tilfreds med at Tromsø klarte å snu kampen.

- Jeg er fornøyd med at vi nok en gang klarer å hente oss inn når vi ligger under, og jeg har bra trua på at vi kan slå dette laget også på bortebane. Det er klart at vi burde ha scoret flere i dag, men det ble som det ble, så vi får ta med oss det resultatet vi har og gjøre en ny, god kamp borte, sier Reginiussen til TV 2 Sport.

Sjekk siste fotballnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.