*Nettavisen* Sport.

Tromsø har valgt Høgmo-erstatter

Foto: NTB scanpix

Presentert på Alfheim fredag. Se hvem valget falt på her.

28.09.12 13:08

Per-Mathias Høgmo er inne i sin siste sesong som Tromsøs hovedtrener. Klubben har jaktet en erstatter de siste ukene, og nå har avgjørelsen falt.

På en pressekonferanse fredag klokken 11.30 ble nåværende TIL-assistent Agnar Christensen presentert som klubbens nye hovedtrener, melder Nordlys.

– Agnar har de kvalitetene vi har vært på jakt etter. Vi har hatt en veldig god utvikling i Tromsø idrettslag de siste åra, og Agnar har vært sentral i dette. Derfor er vi veldig glade for at Agnar skal være den som bringer klubben enda et hakk videre, sa styreleder Bjørn Nilsen under pressekonferansen ifølge NRK.

Solid CV
Christensen førte damelaget til Medkila Idrettslag til en sensasjonell cuptriumf i 2003. I 2006 ble han hentet inn som assistenttrener i Tromsø, under den taleføre Ivar Morten Nordmark.

Han fortsatte i denne rollen da Steinar Nilsen overtok treneransvaret i TIL, og har siden 2008 vært Høgmos høyre hånd.

I 2011 sa han følgende om sin trenerfilosofi da Nettavisen kåret ham til én av landets ti mest talentfulle trenere.

- Jeg er opptatt av at vi skal være solide og gode defensivt. Det viser seg både i Tippeligaen og internasjonalt at lag som vinner serien har under ett baklengsmål i snitt per kamp. Et lag må være ballbesittende, uten å miste for mye av gjennombruddshissigheten. Jeg har ingen spesiell formasjon jeg foretrekker, det er en av trenernes største kunster å komponere et lag ut fra de spillerne man har til rådighet, sa Christensen.

Cupfinalen siste kamp
Høgmo leder Tromsø i sin siste kamp da Hødd venter i cupfinalen søndag 25. november. Fortsatt venter serieinnspurten, der Gutan jakter medalje. Neste år skal de altså ledes videre av dagens assistenttrener Agnar Christensen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.