Gå til sidens hovedinnhold

Tromsø herjet med Sandefjord-forsvaret: - Legg dem ut på finn.no!

Sandefjord-forsvaret «møtte ikke opp» til kamp mot Tromsø.

TROMSØ - SANDEFJORD 4-1:

Sandefjord kom til Alfheim med forhåpninger om tre poeng, etter å ha gått av banen uten seier i sine tre siste seriekamper, men mot Tromsø på søndag var laget sjanseløse omtrent fra start.

Tromsø ledet 2-0 etter et kvarter, økte til 4-1 før lagene gikk til pause. Det ble også sluttresultatet, etter et massivt sjansesløseri fra vertene i andre omgang. Den første omgangen var uansett mer enn nok for vertene til å ta tre poeng mot et hjelpesløst Sandefjord-forsvar.

Og mens målene rant inn, fikk gjestene fra Vestfold fullstendig slakt fra fotballekspertene i Eurosports live-studio.

- Har ikke møtt opp til timen

- Det er fryktelig forsvarsspill igjen. Når du slipper inn to sånne mål på de første 15 minuttene på Alfheim, da har du ikke møtt opp til timen, utbrøt tidligere landslagskeeper Thomas Myhre, etter at Runar Espejord hadde fått sette inn sitt andre for dagen og gitt Tromsø en 2-0-ledelse da han helt umarkert kunne bredside inn ballen fra tre-fire meter.

Samme mann hadde satt inn 1-0 etter bare seks minutter, etter å ha blitt spilt fri av Gjermund Åsen.

Flamur Kastrati ga Sandefjord et håp om poeng med sin 1-2-redusering, men før pausesignalet gikk fikk Tromsø sette inn både 3-1 og 4-1.

- Grusomt

Bildene av Tromsøs 3-1-scoring gikk over skjermen på Eurosport med nedstemte stønn fra fotballekspertene i studo.

- Det er ikke meningen å le, men dere er så oppgitte over forsvaret til Sandefjord at dere glemmer å hylle hva Gamsten og de andre gutta gjør, sa programleder Carsten Skjelbred, etter at Morten Gamst Pedersens korte corner endte med et innøvd trekk som Kent Are Antonsen avsluttet med scoring.

Thomas Myhre svarte med en innstendig bønn til Sandefjord-ledelsen:

- Vær så snill, Sandefjord, kan dere legge ut hele forsvaret deres på finn.no? Fordi det er ingenting som fungerer i de bakre rekker. Det renner inn, det er feilpasninger, de markerer ikke, det er dødballmål imot – nei, det er rett og slett begredelig, raste Myhre.

- Det er grusomt, samtykket Bernt Hulsker ved siden av ham.

Powell: - Går på stolthet

Sandefjord-trener Magnus Powell var en slagen mann da han møtte kanalen etter de første 45 minuttene.

- Nå går det på stolthet, sa den svenske Sandefjord-sjefen før starten av andre omgang.

- Vi har kastet bort kampen igjen ved å slippe inn to enkle mål. Vi må bare jobbe nå og ligge tett og fint og, som sagt - stolthet. Det skal ikke bli mye mer, i hvert fall. Det er tøft nok som det er for guttene.

Sandefjord med fire uten seier

Tromsø fortsatte overkjøringen etter pause, men nå var ikke marginene på hjemmelagets side. Dermed endte kampen 4-1, og Tromsø klatrer opp til femteplass på tabellen - kun tre poeng bak Brann på topp.

Sandefjord på sin side er på ellevteplass, og har ikke vunnet siden 4-1-seieren over Start i andre serierunde.

Les mer

Manchester City nærmer seg 100 ligamål, Swansea fikk unngjelde

Har du sett denne?

Reklame

Kutt den skyhøye strømregningen: Slik får du billigst og best varempumpe