Tromsø med nytt tap

Foto: Jan Kåre Ness / NTB scanpix

Haugesund senket Tromsø på eget gress.

25.08.13 20:25

Midtstopper Dusan «Smiley» Cvetinovic ble matchvinner da Haugesund slo hardt pressede Tromsø med 1-0 søndag.

Haugesunds sommerinnkjøp Dusan Cvetinovic stanget inn 1-0 på kampens første virkelige målsjanse i det 40. minutt.

«Smiley» raget høyest på Daniel Bambergs frispark fra høyrekanten nede ved hjørneflagget, og han headet utakbart forbi Tromsø-keeper Marcus Sahlman. Det var serberens annen scoring for Haugesund siden han kom til Vestlandet i sommer.

Samtidig var han bunnsolid som midtstopper sammen med Umaru Bangura gjennom hele kampen, og sikret Haugesunds første seier over Tromsø i eliteserien noensinne. Formlaget Haugesund vant også sin fjerde strake seier for første gang i den øverste divisjonen.

Tromsø, som ikke har vunnet i serien siden kampen mot Lillestrøm 23. juni, åpnet knallhardt etter sidebyttet i sin jakt på utligning. Da presset de hjemmelaget bakover, uten å overliste Cvetinovic og resten av hvittrøyene. I stedet ble Haugesund farlige på flere overganger da det åpnet seg i Tromsøs bakre firer, men hjemmelaget klarte aldri å punktere kampen.

Med et hardt arbeidende lagarbeid og målscorer Dusan Cvetinovics solide forsvarsarbeid klarte Jostein Grindhaugs mannskap å flyte på ledelsen. Dermed klatret klubben opp til 4.-plass på tabellen.

Gjestende Tromsø må belage seg på en fortsatt kamp i bunnsjiktet. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.