*Nettavisen* Sport.

Tromsø med stø kurs mot Tippeligaen

VANT: Tromsø vant 3-1 borte mot Ull/Kisa og topper 1. divisjon. Foto: Rune Stoltz Bertinussen (NTB scanpix)

Kan rykke rett opp igjen til den norske toppserien.

Tromsø slo tilbake etter torsdagens hjemmetap mot Bryne, vant 3-1 borte mot Ull./Kisa og overtok tabelltoppen i 1. divisjon fotball søndag.

Remi Johansen og Jonas Johansen (2) scoret målene som sendte Tromsø forbi Sandefjord på bedre målforskjell, ettersom vestfoldingene så vidt greide å slite seg til 1-1 hjemme mot Hødd.

Kristoffer N. Hansen utlignet for Sandefjord 12 minutter før slutt og sørget for at laget nå er ubeseiret i 12 seriekamper på rad.

Selv om Tromsø er øverst, har laget spilt en kamp mer på grunn av den framskutte kampen mot Bryne.

Ranheim vant 2-0 over Alta med scoringer av Thomas Rønning og Jo Sondre Aas. Laget er dermed bare to poeng bak tetduoen og med sjanse til å passere Tromsø i neste runde.

Hønefoss har hatt en tung uke med den stygge skaden til Aleksander Solli. Etter at det ble seier i første kamp under den nye trenerduoen Rune Skarsfjord og Frode Lafton kom en ny smell søndag, da Strømmen kjørte over fjorårets eliteserielag og vant hele 6-0.

To av målscorerne var Hønefoss-spillere, men begge nettet i feil bur.

Hønefoss er under streken sammen med HamKam, Ull./Kisa og Tromsdalen, og det er seks opp til Hødd på rett side av streken.

Fredrikstad fikk en opptur med 3-0 over tabelljumbo HamKam og er på kvalifiseringsplass. Bryne skaffet seg ytterligere pusterom i bunnstriden med 3-1 over Nest-Sotra, mens Kristiansund og Mjøndalen fikk ett poeng hver etter å ha scoret ett mål hver.

Bærum vant 3-2 borte mot Tromsdalen. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag