*Nettavisen* Sport.

Tromsø sparket direktøren

SPARKET: Vegard Berg Johansen må forlate jobben som direktør i Tromsø som følge av manglende tillit mellom ham og styret. Foto: Rune Stoltz Bertinussen (NTB scanpix)

- Manglende tillit er årsaken.

NORDLYS.NO: Styret i TIL Fotball AS har i dag signert opphørsavtale med administrerende direktør Vegard Berg Johansen. Det kommer frem i en pressemelding sendt onsdag ettermiddag, melder Nordlys.

Bakgrunnen er uenigheter mellom direktøren og styret i TIL.

-Vi er uenig om veien videre, derfor har vi avsluttet arbeidsforholdet. Vi ønsker ikke å kommentere innholdet i avtalen med Vegard Berg Johansen, men vi vil understreke at vi har vært opptatt av å avslutte arbeidsforholdet på en mest mulig ryddig måte, sier styreleder Kjetil Emil Olsen i pressemeldingen.

Dypt uenige
Vegard Berg Johansen har allerede engasjert Hallvard Østgård som advokat.

- Alle henvendelser i denne saken skjer til Østgård, sier Berg Johansen.

I en pressemelding skriver Hallvard Østgård:

- Berg-Johansen er sagt opp fra sin stilling. Han er dypt uenig i oppsigelsesgrunnlaget og at TIL Fotball AS hoverhode har grunnlag for å si ham opp.

- Samtidig har han valgt å avstå fra en rettslig prosess, da manglende gjensidig tillit gjør at han uansett ikke kan fortsette i stillingen. Derfor har han inngått en sluttavtale med klubben, skriver Østgård videre.

Vil ikke kommentere
Kjetil Olsen skriver at styret og klubben over tid har jobbet for å få på plass en bærekraftig økonomi som skal skape trygge rammer for den sportslige satsingen.

- Denne jobben vil vi fortsette med, og dette vil være vesentlig i arbeidet med å finne ny direktør i Tromsø Idrettslag.

– Utover dette ønsker jeg ikke å gi flere kommentarer om saken, fortsetter Olsen

Avviser ikke
Da Nettavisen tok kontakt med advokat Østgård for å spørre om sparkingen har skjedd med bakgrunn i at klubben ikke ønsker å selge sine to største stjerner, Thomas Kind Bendiksen og Ruben Kristiansen, fikk vi følgende til svar:

- Vi ønsker ikke gå inn på årsaken. Dette har kommet i bakkant av at det ble valgt nytt styre i klubben i februar, sier Østgård til Nettavisen.


Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag