*Nettavisen* Sport.

Trømsø vant 7-0 i Europa League

MÅLSKRED: Morten Moldskred scoret ett av Tromsøs mål i Estland. Foto: Rune Stoltz Bertinussen (NTB scanpix)

Førstedivisjonslaget startet veien mot nytt gruppespill solid.

03.07.14 19:38

TARTU SANTOS - TROMSØ 0-7:

Tromsø rykket ned fra Tippeligaen forrige sesong, men fikk likevel en plass i Europa League fordi Norge toppet UEFAs fair play-tabell, og Tromsø var aller mest fair av de norske lagene.

«Gutan» kom seg helt til gruppespillet i fjor og har en drøm om å nå dit i år også. Den lange veien dit startet på best tenkelig vis mot Santos Tartu onsdag. Det estiske laget spiller på nivå tre i hjemlandet og kvalifiserte seg gjennom en sensasjonell cupfinale forrige sesong.

Laget hadde imidlertid lite å stille opp med mot Tromsø og tapte til slutt 7-0.

Magnus Andersen scoret to, mens Jonas Johansen, Morten Moldskred, Thomas Drage, Hans Nordbye og Lars Gunnar Johnsen scoret ett hver.

Klikk på bildet for å forstørre.

GREI GJENNOMKJØRING: - Vi gjør en god kamp, og resultatet er sterkt uansett, sier Thomas Kind Bendiksen. Foto: Rune Stoltz Bertinussen (NTB scanpix)

- Sju flotte mål
Tromsøs Thomas Kind Bendiksen er godt fornøyd med hvordan laget framsto mot Santos Tartu.

- Det var en grei gjennomkjøring for oss. Vi møter et fysisk lag, og det er ingen tvil om at de kunne spille fotball. Vi gjør en god kamp, og resultatet er sterkt uansett. Det er ingen enkle mål vi får, det er egentlig sju flotte mål, sier Kind Bendiksen til Nettavisen.

Midtbanespilleren legger ikke skjul på at «Gutan» drømmer om å gå hele veien til gruppespillet i år også.

- Det er klart at hovedfokus er å rykke opp igjen til Tippeligaen, men vi gikk hele veien til gruppespillet i fjor og håper å gjøre det samme i år, sier Tromsø-spilleren.

Målfest
Etter et målløst åpningskvarter tok Trømsø ledelsen etter en dødball. En corner havnet til slutt hos Andersen, som klinket ballen i hjørnet.

Det samme gjorde Johansen snaut ti minutter senere etter nok en Tromsø-corner.

Morten Moldskred økte ledelsen til 3-0 etter pasning fra Hans Nordbye når første omgang var halvspilt, og kampen var allerede på det tidspunktet i realiteten avgjort.

Rett før pause satte Magnus Andersen inn sitt andre for dagen rett før pause, og Tromsø kunne dermed gå i garderoben med en solid ledelse.

I andre omgang satte Thomas Drage, Hans Nordbye og Lars Gunnar Johnsen hvert sitt mål og sørget for at resultattavla viste 0-7 da dommeren blåste av kampen.

Tromsø kan dermed reise hjem til Norge med et særdeles godt utgangspunkt før returkampen.Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag