*Nettavisen* Sport.

Tromsø vil til topps

Foto: Paul Weaver (Mediehuset Nettavisen)

Etter Rosenborgs poengdeling borte mot Aalesund fredag, tar Tromsø tilbake serieledelsen med seier lørdag. Sjekk våre tippetips.

28.04.12 10:04

Sportspills meny lørdag:
Oddstips 1: Nå snur det for Lillestrøm
Premier League: Oversikt over skader og karantener
Tippeligaen: Oversikt over skader og karantener

V75 Biri: 40 millioner i spill

Oddstips 2: Start får bank i Trondheim

Det er en uvanlig lørdagskupong denne helgen, all den tid det er seks kamper fra Tippeligaen og seks kamper fra Premier League. Tippeligarunden er skjøvet frem en dag grunnet at det spilles 1. runde i cupen allerede tirsdag. Bonuspotten er passert 5,2 millioner, men skal ikke fordeles denne lørdagen. I følge Norsk Tipping skal den fordeles lørdag 5. mai. Innleveringsfrist er som vanlig kl 15.55, men siste kamp starter ikke før kl 20.00 (Sogndal - Molde).

1. Sogndal – Molde
Vi starter med toppkamp fra Fosshaugane, ja du leste riktig. Sogndal var forståelig nok tippet nord og ned av ekspertene før seriestart, men har ennå ikke tapt en kamp denne sesongen. Forrige runde ble det 2-0 borte mot Vålerenga, noe som førte laget helt opp på fjerdeplass. Legg merke til at det bare er blitt ett baklengsmål på de fem første kampene, og Sogndal er som i fjor bunnsolide defensivt og den nye treneren Jonas Olsson har også tilført laget offensive kvaliteter.

Molde lå under 1-2 hjemme mot Lillestrøm sist, men klarte å snu til 3-2 og ta tre svært viktige poeng. Ligger på sjetteplass med ni poeng. Spillemessig har det ikke glitret av Molde foreløpig, og borte har laget verken scoret eller tatt poeng i lagets to første bortekamper.

Sogndal har samme skadesituasjon som sist. Det innebærer at Jasmin Mecinovic, Joakim Rudolfsen, Thomas Ness, Espen Ness Lund, Eivind Daniel Røed og Per Egil Flo er uaktuelle.

Hos Molde er Joshua Gatt usikker, og Børre Stenslid er fortsatt ikke kampklar etter langtidsskaden.

Tilsvarende kamp i fjor endte med 1-0 seier til Sogndal, men det var i siste serierunde og da var som kjent Molde allerede seriemester, så det resultatet er det ingen grunn til å legge særlig vekt på.

Det er sannsynlig at Sogndal faller litt av etterhvert og at Molde kommer til å bli bedre utover. Men inntil videre er dette vidåpent og vi kommer ikke utenom helgardering. HUB.

2. Fredrikstad – Sandnes Ulf
Fredrikstad klarte ett poeng borte mot Odd sist og ligger på 11. plass med fem poeng. Det var et ufortjent poeng, all den tid Odd dominerte kampen. Ledet 1-0 hjemme mot Rosenborg i forrige hjemmekamp, men tapte tilslutt fortjent 1-2. Årets andre hjemmekamp ga solide 5-1 mot tabelljumbo Stabæk. Prestasjonsmessig har det variert voldsomt for øtsfoldingene hittil, men hjemme er laget normalt bra (selv om de hadde en svak hjemmestatistikk i fjor).

Sandnes Ulf har klart seg brukbart så langt i Tippeliga-debuten og tok historiens første trepoenger på dette nivået mot Stabæk forrige runde. Har tatt like mange poeng som Fredrikstad, men er bak på målforskjell. Med tanke på at laget har møtt Tromsø og Brann borte og hatt hjemmekamper mot Viking og Aalesund ved siden av Stabæk, har det vært en godkjent seriestart.

Hos hjemmelaget er Jørgen Horn, Hans Erik Ramberg og Simen Rafn fortsatt ute. Daniel Berntsen er hentet på lån fra Rosenborg. Sandnes Ulf må fortsatt klare seg langtidsskadde Bjørnar Holmvik. Vegard Aanestad sober karantene etter utvisningen sist.

Vi tror ikke hjemmelaget taper, men utelukker ikke at rogalendingene kniper ett poeng. HU.

3. Stabæk – Odd
Et ungt og nykomponert Stabæk-lag har fått en tøff start på sesongen og ligger sist med ett fattig poeng. Det poenget kom i seriepremieren hjemme mot Aalesund, og der hadde bæringene fortjent seieren. Hadde trepoengeren kommet der, hadde muligens fortsettelsen sett annerledes ut. Fire strake tap nå, men tre av disse er spilt borte. Også i sin andre hjemmekamp for sesongen (mot Hønefoss) hadde Stabæk fortjent alle poengene. Tor Marius Gromstad og Ricardo Clark soner karantene for hjemmelaget

Odd har heller ikke fått noen god start og har bare tatt tre poeng mer enn dagens motstander. Spilte 1-1 hjemme mot Fredrikstad forrige helg. Etter sjokkstarten hjemme mot Sogndal (tap 0-4), har det blitt fire poeng på de fire neste seriekampene. Spillemessig går det ikke på skinner, selv om laget hadde fortjent alle poengene hjemme mot Fredrikstad sist helg. betydningsfulle Magnus Lekven og Fredrik Sem ble skadet i seriepremieren og er fortsatt noen uker unna retur.

Vi har bra feeling for at hjemmelaget tar poeng på Nadderud lørdag og et middels Odd-lag er en passende oppgave. På en vrien tippekupong gambler vi på årets første trepoenger for hjemmelaget. H.

4. Tromsø – Hønefoss
Tromsø slapp bare inn ett mål på de fire første kampene, men tapte fortjent 0-3 borte mot Rosenborg forrige runde. Overraskende kom begge de to første baklengsmålene etter forsvarsmisser hos Tromsø og vær du sikker på at Per-Mathias Høgmo har terpet forsvarsspill denne uken. Med tapet i Trondheim mistet TIL samtidig serieledelsen til trønderne, men er bare to poeng bak RBK etter trøndernes poengdeling i Ålesund fredag kveld og Tromsø overtar følgelig serieledelsen med seier her.

Hønefoss har fått en strålende start i serien og ligger helt oppe på femteplass med sine ni poeng. Laget har ennå ikke tapt og står med to strake trepoengere (hjemme mot Aalesund og borte mot Stabæk). Tre av fem kamper er spilt hjemme og Hønefoss har ikke hatt den tøffeste motstanden i seriestarten.

Tromsø hadde en skadefri tropp fredag formiddag. Hos Hønefoss er Vegar Gjermunstad, Rune Bolseth og Heiner Mora er ute med skader. Arnor Sveinn Adalsteinsson betegnes som tvilsom.

Tromsø er bunnsolide hjemme på Alfheim. Tilsvarende kamp forrige gang Hønefoss var på øverste nivå (2010) endte med 2-0 til hjemmelaget. Et lignende resultat er slett ikke usannsynlig. Vi tror klart mest på hjemmeseier. H.

5. Viking – Haugesund
Til tross for svært positive takter spillemessig både mot Vålerenga tredje sist og mot Strømsgodset sist (andre omgangen i Drammen var bra stod Viking igjen med null poeng i de to kampene). Tok derimot tre poeng hjemme mot Molde i siste hjemmekamp, der hadde laget marginene med seg. Vi synes Viking opptrer mer solid og spillemessig bedre i år, men det skorter på målscorere i Stavanger og laget har kun to nettkjenninger på sine fire siste seriekamper.

Haugesund slo Brann 2-1 forrige runde og har tatt ett poeng mer enn dagens motstander. Det var en kamp som kunne bikket begge veier, seiersmålet kom snaue ti minutter før slutt. Ikke overraskende er det blitt full pott hjemme, borte er det blitt to poengdelinger og et ufjortjent 1-2 tap mot Vålerenga i seriepremieren.

Nery Cardozo, Patrik Ingelsten og Johan Lædre Bjørdal er fortsatt uaktuelle for Viking, men Christian Landu Landu og Björn Andersson er tilbake. Det er usikkert om de to sistnevnte blir involvert i denne kampen.

Hos Haugesund er Chris Pozniak og Eirik Vespestad Mæland eneste skadefravær.

1-0 og 1-1 er resultatet i de to siste tilsvarende kampene i Stavanger. Vi har klart mest tro på Viking, men spissene til Haugesund scorer mål "hele" tiden. HU.

Det er 40 millioner kroner spille om i V75. Klikk på dropmenyen i spillboksen under for å velge ønsket beløp på lyntotokupong.

HTML EMBED

6. Lillestrøm – Strømsgodset
Lillestrøm har ikke hatt marginene på sin side så langt i år og tapte tre poeng i sluttminuttene borte mot Molde forrige runde, mens to poeng røk op overtid hjemme mot Rosenborg i årets første hjemmekamp. I siste hjemmekamp burde laget vunnet mot Vålerenga. Fasiten etter fem kamper er tre poeng, og hvis begrepet bedre enn raden er riktig i fotball gjelder det i aller høyeste grad for Lillestrøm.

Strømsgodset slo Viking 1-0 på hjemmebane forrige helg og klatret opp på bronseplass. Opp til ledende RBK skiller det bare ett poeng. Sju poeng er tatt hjemme i Drammen, borte har drammenserne tapt for Molde (1-2) og vunnet mot et svekket Brann i Bergen (2-1).

LSK må fortsatt klare seg uten Fredrik Gulbrandsen og Arild Sundgot.

Utrolige ni strake hjemmeseire i de ni siste tilsvarende. Nå er det dags for årets første trepoenger for LSK. H.

7. Norwich – Liverpool

Norwich har bare tatt fire poeng på de siste fem kampene, men er for lengst sikret fornyet kontrakt i Premier League med sine 43 poeng. Trepoengeren kom borte mot et Tottenham som har havarert. Og laget har ellers hatt lite å spille for den siste tiden.

Liverpool har bare tatt tre poeng mer enn Norwich og ligger på en meget skuffende åttendeplass. Her begredelige 3-3-9 i ligaen etter nyttår. Forrige helgs hjemmetap for West Bromwich var symptomatisk for seriesesongen 2011/12 – nok en gang var man det førende laget og skapte flest sjanser, men motstanderen stakk likevel av med alle poengene. Kan redde sesongen med seier i FA-cupen om en uke, og har trolig mye fokus på finalen mot Chelsea.

Norwich har ingen nye skadefravær. Hos Liverpool er det nå klart at Charlie Adam mister resten av sesongen. Steven Gerrard er meldt skadefri, men det er ikke sikkert han blir involvert så tett på FA-cupfinalen.

De fleste, om ikke alle engelske lag liker å ta skalpen til Liverpool. Norwich har vist at de kan slå de beste, og per må er ikke Liverpool i den kategorien.

Norwich har brukbare 6-6-5 på hjemmebane, mens Liverpool ikke har bedre enn 7-1-9 på fremmed gress. Hjemmeseier? H.

8. Stoke – Arsenal
Stoke tapte 0-3 for Newcastle sist og har bare 1-3-3 på de sju siste seriekampene. Ligger helt nede på 14. plass, men er for lengst sikret fornyet kontrakt. Har imidlertid ikke mye å spille for nå i sesongspurten, mer som vanlig solide på Britannia Stadium (7-5-4).

Arsenal spilte 0-0 mot Chelsea sist og tapte 1-2 hjemme for Wigan runden før. Har fortsatt taket på bronseplassen, men Newcastle tre poeng bak har én kamp til gode og således er det kun tre poeng som gjelder her. 8-2-7 er tallene på bortebane.

Hos Stoke er forsvarsspilleren Andy Wilkinson ute med skade. Mamady Sidibe er fortsatt uaktuell. Arsenal må klare seg uten Mikel Arteta og Theo Walcott, i tillegg til en del spillere som har vært ute en god stund. Abou Diaby er usikker.

Arsenal har alt å spille for, men det står 3-0-1 på de fire siste tilsvarende oppgjørene. Likefullt tror vi ikke Arsenal taper. UB.

9. Wigan – Newcastle
Ett poeng ned til nedrykksplass for Wigan som imponert med fire seire på sine seks siste seriekamper. Hjemmeseieren mot Manchester United tredje sist, ble etterfulgt av en råsterk borteseier mot Arsenal. Sist helg ledet laget borte mot Fulham, men måtte tilslutt se seg slått med 1-2.

Newcastle er i kanonform og står med seks strake trepoengere. Har klatret helt opp på fjerdeplass, og Arsenal på bronse er innen rekkevidde. Vi skal dog merke oss at fire av disse kampene er spilt på eget gress, der Newcastle står med råsterke 11-5-2. Borteseirene er kommet mot middelshavsfarerne West Bromwich og Swansea.

Angriperne Franco di Santo og Hugo Rodallega er usikre for hjemmelaget. Forsvarsspilleren Ronnie Stam er trolig ute. Ingen nye skadeproblemer for Newcastle.

Wigan står med 5-0-1 på de seks siste tilsvarende. Hjemmelaget må vinne for å berge plassen, Newcastle har press for å kapre en Champions League-plass. Wigan har erfaring i viktige kamper. Vi tror klart mest på hjemmelaget av disse to formsterke lagene. HU.

10. Everton – Fulham
Everton er et av formlagene i ligaen og står med 3-2-1 på de siste seks seriekampene. Har klatret forbi erkerival Liverpool og ligger på 7. plass, men har ikke los på Europacupspill.

Fulham på 9. plass har tatt to poeng mindre enn Everton. Er i godt slag og står med 3-1-0 på de siste fire seriekampene.

Således er dette en forholdsvis betydningsløs kamp, men når statistikken viser 17-1-0 på de atten siste tilsvarende oppgjørene sier markeringen seg selv. H.

11. Sunderland – Bolton
Sunderland har spilt 0-0 i sine siste to kamper og har stusselige 0-1-4 på sine fem siste seriekamper og Martin O'Neill-effekten er borte som dugg for solen. Har falt ned til 11. plass på tabellen og har lite å spille for.

Bolton kjemper en desperat kamp for å overleve og er ett poeng bak Wigan og QPR på trygg grunn etter fire poeng på de to siste kampene og har i tillegg en hengekamp tilgode. Tre av poengene kom borte mot Aston Villa tirsdag, der laget snudde 0-1 til 2-1 i løpet av noen få magiske minutter i andre omgang.

Sunderland stiller sterkt svekket til dette møtet. Titus Bramble, Wes Brown, Kieran Richardson, Conor Wickham, Sebastian Larsson og Marcos Angeleri er ute med skader, mens Craig Gardner soner karantene. I tillegg er kaptein Lee Cattermole usikker.

Hos Bolton er det mange som sliter med smeller og småskader, og Chris Eagles, Ryo Miyaichi, Mark Davies og Darren Pratley er usikre. Fra før er fem spillere på skadestua. Gregg Wylde var fredag formiddag ikke klar for spill etter overgangen fra Rangers.

4-1-1 på de seks siste tilsvarende oppgjørene, men lørdag er det ingen tvil om hvilket lag som har mest motivasjon. Bolton har vunnet seks bortekamper denne sesongen, mens Sunderland taper sjelden hjemme (7-6-4). Heldekk uten tvil. HUB.

12. West Bromwich – Aston Villa
West Bromwich har levert mange gode resultater på bortebane denne sesongen (7-4-7) og slo til med seier over Liverpool forrige runde. Hjemme på The Hawthorns er det imidlertid ikke blitt bedre enn 6-2-9. Dog merker vi oss at fire av de fem siste hjemmekampene er vunnet. Samlet er det blitt 45 poeng og foreløpig 10. plass.

Aston Villa skuffet med 1-2 hjemme mot Bolton sist, og med 0-3-3 på de siste seriekampene ligger Birmingham-klubben nå bare tre poeng over nedrykksplass. Alex McLeish har vært en fiasko som trener, akkurat som vi spådde før sesongstart i vårt tabelltips.

Paul Scharner blir trolig klar for hjemmelaget til tross for en bruddskade. Zoltan Gera, James Morrison og Steven Reid er fortsatt ute. Aston Villa har endelig Richard Dunne tilbake, men det er usikkert om den viktige forsvareren spiller fra start. James Collins er fortsatt ute med skade, og Stephen Ireland og Emile Heskey betegnes som usikre.

1-6-6 på de tretten siste tilsvarende, og det er ingen tvil om at bortelaget trenger poeng her. Men får de hjelp av bynaboen. Tja. Det må bli heldekk her også. HUB.

Klikk her for å levere vår 96-rekker

Klikk her for å levere vår 432-rekker

96-rekker:

HTML EMBED
Tipping Lørdag, frist: 28.04.2012 15:55
1. Sogndal - Molde U
2. Fredrikstad - Sandnes Ulf H U
3. Stabæk - Odd H
4. Tromsø - Hønefoss BK H
5. Viking - Haugesund H U
6. Lillestrøm - Strømsgodset H
7. Norwich - Liverpool H
8. Stoke - Arsenal U B
9. Wigan - Newcastle H U
10. Everton - Fulham H
11. Sunderland - Bolton H U B
12. West Bromwich - Aston Villa H U

432-rekker:

HTML EMBED
Tipping Lørdag, frist: 28.04.2012 15:55
1. Sogndal - Molde H U B
2. Fredrikstad - Sandnes Ulf H U
3. Stabæk - Odd H
4. Tromsø - Hønefoss BK H
5. Viking - Haugesund H U
6. Lillestrøm - Strømsgodset H
7. Norwich - Liverpool H
8. Stoke - Arsenal U B
9. Wigan - Newcastle H U
10. Everton - Fulham H
11. Sunderland - Bolton H U B
12. West Bromwich - Aston Villa H U B

Nyttige lenker for odds og tipping:
Langoddsprogrammet
Lever spillene og sjekk resultatene på mobilen!
Bestill gratis kortleser her!
Følg kampene LIVE her
Øk vinnersjansene med systemspill

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.