*Nettavisen* Sport.

Tror Dæhli-scoringen kan bli vendepunktet

FIKK POENG: Ole Gunnar Solskjær mener målet til Mats Møller Dæhli var viktig. Foto: Darren Staples (Reuters / NTB Scanpix)

- Vi har fortsatt en mulighet, sier Solskjær.

29.03.14 23:54

WEST BROMWICH ALBION– CARDIFF 3-3

BIRMINGHAM (Nettavisen):

19-årige Mats Møller Dæhli scoret på overtid av overtiden og reddet ett poeng for Cardiff borte mot West Bromwich Albion lørdag ettermiddag.

Gjestene hadde gått opp til 3-2 på overtid, før Dæhlis første Premier League-scoring sikret ett poeng, noe Solskjær tror kan ha større betydning enn kun det ene poenget.

- Dette kan være vendepunktet i sesongen vår. Vi har ventet i 32 kamper på litt flaks, og endelig fikk vi det, sier en fornøyd Cardiff-manager etter kampen.

41-åringen mener spillerne hans viste karakter ved å komme tilbake to ganger, spesielt etter å ha sluppet inn 3-2 målet på overtid i andre omgang.

Han synes også det var på tide at flaksen kom til dem, etter å ha vært offer for sene mål den siste tiden.

- Vi har hatt et par smertefulle resultater i det siste, blant annet mot Everton, så vi har trent på å komme tilbake i løpet av et halvt minutt, forteller Solskjær.

- Vi har fortjent mange poeng på bakgrunn av forestillingene våre og vi fortjente ikke å tape i dag heller, så endelig hadde vi flaksen på vår side.

Startet dårlig
Like fornøyd var han derimot ikke med hvordan waliserne åpnet kampen, siden de lå under med to mål før 10 minutter var spilt.

Cardiff-manageren mener åpningsminuttene var veldig dårlige, og han var nådeløs i beskrivelsene av eget lags innsats i første omgang.

- Det var mange ting som gikk galt. Først og fremst så klarte vi ikke å beholde ballen i laget, vi ville prøve å vende dem bort, men vi endte med å sende den på hodet til midtstopperne deres og da kom de rett i strupen vår.

- Vi stresset for mye i kampen. Men reaksjonen vi viste da vi lå under 2-0, plutselig hadde vi ingenting å tape så vi slappet litt av og begynte å spille fotball igjen.

- Jeg har aldri sett oss så stillestående. Vi kunne like gjerne sittet på tribunen med fansen. Når det er sagt så var reaksjonen vår strålende, sier Cardiff-manageren.

(artikkelen fortsetter under bildet)

Klikk på bildet for å forstørre.

SCORET: Mats Møller Dæhli fikk sin første scoring i Cardiff-drakta. Foto: Darren Staples (Reuters / NTB Scanpix)

Før kampen hadde Solskjær påpekt at oppgjøret på The Hawthorns var en kamp de ikke kunne tape.

Og selv om det ikke ble seier, er han godt fornøyd med det ene poenget, kampforløpet tatt i betraktning.

- Det er fantastisk. Jeg er veldig glad for spillerne og supporterne. Vi fikk målet vi fortjente, fordi vi fortjente aldri å tape denne kampen, absolutt ikke. Andre omgang var strålende, men vi startet veldig, veldig dårlig, sier han.

Mulighetene er der fortsatt
Med seks kamper igjen å spille i Premier League, ligger Cardiff tre poeng bak West Bromwich på trygg plass.

Cardiff har dog én kamp mer spilt enn West Bromwich, i tillegg til at Sunderland, som ligger på 19. plass på tabellen, har hele tre kamper til gode på waliserne.

Men Solskjær ser lyst på de neste ukene, og sier Cardiff-spillerne er optimistiske etter lørdagens resultat.

- Jeg tror vår garderobe er litt mer lystig enn deres nå, siden de hadde alle poengene i sekken.

- Det spillerne vil sitte igjen med etter denne kampen vil være at vi fikk noe tilbake på slutten. Vi har fortsatt en mulighet. Jeg tror vi får svar neste lørdag, og da skal vi definitivt starte kampen bedre.

Neste helg tar Cardiff imot Crystal Palace hjemme på Cardiff City Stadium. Palace ligger fem poeng foran Cardiff med én kamp til gode, og slo Chelsea 1-0 hjemme lørdag.


Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.