RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Lars Poulsen/AP

Tror Danmark overrasker i EM

Sist oppdatert:
Fotballkjennere flest tror Danmark vil være sjanseløse i sin knallharde EM-gruppe. Men ikke Preben Elkjær.

Oslo (ANB): Den tidligere storscoreren, nå TV-ekspert, trosser de fleste kollegers spådommer og tror på dansk EM-suksess – 20 år etter det uforglemmelige EM-gullet i Sverige i 1992.

Det til tross for at Danmark havnet i «dødens pulje» i EM-sluttspillet i Ukraina og Polen. De tre andre er fotballstorhetene Tyskland, Nederland og Portugal.

Hos et utvalg spillselskaper ligger oddsen på dansk gruppeseier mellom 15 og 17, på avansement til kvartfinale rundt 5,5.

Optimal rekkefølge
Elkjær, som scoret 38 mål i løpet av sine 69 landskamper i tidsrommet 1977-1988, har god tro på det siste. Han grunngir det først og fremst med rekkefølgen som den forhåndstippede jumboen møter stormaktene på.

– Den er optimal for oss, sier 54-åringen til EkstraBladet, og argumenterer:

– Vi åpner mot Nederland. Den første kampen er vanskelig for alle lag, og nederlenderne tror de har funnet opp fotballspillet. Der ligger Danmarks store sjanse. Jeg tror de undervurderer oss og at vi tar minst ett poeng i åpningskampen.

Godt tak på Portugal
– I den andre møter vi Portugal, som vi har spilt mot noen ganger og har et meget godt tak på. Vi har tre seirer og en uavgjort på de fem siste kampene mot portugiserne. Den kampen tror jeg ender med dansk seier.

– Med litt flaks kan det da hende at kvartfinaleplassen er sikret uavhengig av resultatet mot Tyskland i siste innledende kamp.

– Selvsagt er dette en vanskelig gruppe, medgir Preben Elkjær.

– Men avansement er slett ikke urealistisk, slik mange later til å tro. (ANB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere