*Nettavisen* Sport.

Tror Ødegaard kan vente seg Liverpool-helt som ny sjef

La Liga-ekspert Petter Veland tror det vil ha lite å si for Martin Ødegaard om Real Madrid bytter manager. Foto: Gonzalo Arroyo Moreno (Getty Images)

Men Petter Veland tror det vil ha lite å si for nordmannen.

En rekke spanske medier hevder Carlo Ancelotti er på vei bort fra Real Madrid. La Liga-ekspert og C More-kommentator, Petter Veland, tror det ventede managerbytte vil ha lite å si for Martin Ødegaard.

Klikk på bildet for å forstørre.

FERDIG? Carlo Ancelotti skal være på vei bort fra Real Madrid. Foto: Daniel Ochoa De Olza (Ap)

- Jeg vil tro at alle som hadde noe med den overgangen i januar på Martin Ødegaard-siden vet at de tok et valg om å reise til en klubb som ofte bytter trener, sier Veland til Nettavisen.

Veland er sikker på at Real Madrid-manager Carlo Ancelotti er ferdig i klubben etter sesongslutt, og virker å være nesten like sikker på at Rafael Benitez blir lagets nye leder.

- Endrer ingenting
Men selv om Carlo Ancelotti var manager for Real Madrid da Martin Ødegaard ble hentet til klubben i januar, tror han et mulig bytte ikke fører til noen store endringer for nordmannens del. Veland tror planene for Ødegaard ble lagt helt uavhengig av Ancelotti.

- Jeg tror ikke det vil bety noe spesielt. Jeg vet det ikke helt sikkert, men alle samtalene som som har vært mellom Ødegaard og klubb om planene for ham, vil jeg tro Ancelotti ikke har vært en del av, sier Veland.

I stedet tror han Real Madrid-ledere som Florentino Perez, Emilio Butragueño og Zinedine Zidane har vært mer sentrale i planleggingen.

- Selv om det fra utsiden kan se ut som det er litt kaos, er det en grunn til at Real Madrid beholder sin status som en av verdens beste klubber år etter år. Selv om de gjør ting som i utgangspunktet kan se rart ut, gjør de også veldig mye riktig, forklarer Veland.

«Quick fix»
Han virker imidlertid ikke like imponert over en potensiell avgjørelse om å signere Rafael Benitez til klubben.

- Det første ordet som slår meg, er «quick fix». Litt på samme måte som da Jose Mourinho ble ansatt, bare at denne gangen er det ikke like mye glitter. Det var en litt større pakke med Mourinho. Han var et stort navn som kunne vise til store trofeer.

Benitez huskes best for å ha vunnet Champions League med Liverpool i 2005, samt La Liga med Valencia to ganger.

- Benitez har vært en av de store trenerne nå i 15 år, men ryktet hans har kanskje hatt en litt nedadgående kurve. Han blir en litt gråere type, sier Veland.

Klikk på bildet for å forstørre.

TIL REAL MADRID? La Liga-ekspert Petter Veland tror Refael Benitez blir ny Real Madrid-manager. Foto: Nick Potts (Pa Photos)

Selv om spanske AS hevder Martin Ødegaard vil forsøke å spille seg inn i A-lagstroppen til Real Madrid allerede neste sesong, tror Veland nordmannen ikke vil være aktuell helt ennå, og dermed vil se lite til Benitez.

- Jeg tror ikke Benitez vil bety særlig mye for ham. Jeg tror ikke Ødegaard er veldig aktuell for A-laget neste sesong. For alt jeg vet er Ødegaard tilbake hos Real Madrid i 2016-2017-sesongen, og da er det ikke sikkert Benitez er der, så jeg tror ikke det har så mye å si, forteller Veland.

Går mot debut
Lørdag spiller Real Madrid mot Getafe i sesongens siste seriekamp. Ingen av lagene har noe å spille for, noe som åpner mulighetene for at Martin Ødegaard kan få sin A-lagsdebut.

- Dette er en kamp som i utgangspunktet er skreddersydd for å gi unge spillere generelt sjansen, og da er Martin Ødegaard én av dem som er aktuelle, forteller Veland.

Han vil imidlertid ikke spekulere i hvor mange minutter den norske unggutten kan regne med å få.

Kampen som trolig blir Carlo Ancelottis siste som Real Madrid-manager starter lørdagen klokken 20.30. Du kan følge den i vårt livesystem.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.