Tror på fire City-titler

Foto: Alex Livesey / Getty Images / All Over Press

Manageren ser ingen grunn til å snakke ned forventningene til eget lag.

10.07.14 09:15

Lørdagens 1-0-seier over Crystal Palace, en kamp der Manchester City ikke imponerte spesielt mange, har overbevist manager Manuel Pellegrini om én ting:

City kan vinne titler på fire fronter denne sesongen.

Den knepne triumfen over Jonathan Parr og co. tok Pellegrinis mannskap opp på en midlertidig førsteplass i Premier League.

Edin Dzekos vinnermål holdt den perfekte hjemmestatistikken til Manchester City gående. Når sesongen om få dager går over i et nytt kalenderår, har fortsatt har ingen motstanderlag klart å kapre poeng på Etihad Stadium.

- Ønskeposisjon
- Vi vet at vi nå er i den posisjonen vi ønsket oss da første halvdel av sesongen startet. Vi spiller i alle turneringer, er i semifinale i ligacupen, gikk videre i Champions League og topper tabellen i Premier League, sier Pellegrini ifølge AFP.

- For rundt åtte kamper siden trodde ingen at vi kunne ta inn seks poeng på Arsenal. Det klarte vi. Vi vant sju av de siste kampene og spilte uavgjort én gang, påpeker chileneren.

City-manageren tilføyer at sesongen bare er halvveis unnagjort. Han sier også at de lyseblå fra Manchester må forvente seg like hard konkurranse i vårsesongen, der han tror fem-seks lag vil kjempe om ligatittelen helt inn til de siste serierundene.

Målvakten tilbake
Englands landslagskeeper Joe Hart ble plassert på benken av Pellegrini i seks strake serie kamper etter 1-2-tapet borte mot Chelsea 27. oktober. Før den tide hadde 26-åringen levert flere svake kamper mellom stengene.

(artikkelen fortsetter under bildet)

Foto: Pa Photos / NTB Scanpix

Lørdag reddet sisteskansen seieren for Manchester City ved tre anledninger etter pause. Hart stoppet også Palace-angriper Cameron Jerome i første omgang av lørdagens oppgjør, noe som førte til et langvarig opphold i spillet.

Mens Jerome måtte gå av banen med en ankelskade måtte Hart få legebehandling og sy seks sting i ansiktet. Keeperens skade var ifølge Manuel Pellegrini ikke alvorlig, og det var ikke tvil om at han skulle fortsette.

- Jeg tror alltid har visst hva vi synes om ham. Han trengte en pause. Han har jobbet veldig hardt, men vi visste hele tiden at han ville ta tilbake plassen. Nå spiller han på sitt vante nivå, som det gode keeperen han er, skryter Pellegrini.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.