RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Tror på RBK-avansement

Sist oppdatert:
Rosenborg sto imot Benficas voldsomme press, og slapp unna med 0-1-nederlag. Dermed har trønderne et glimrende utgangspunkt før returmøtet på Lerkendal. Ola By Riise tror på avansement.

BENFICA - ROSENBORG 1-0:

- Jeg tror vi kan klare dette på hjemmebane, sier en mellomfornøyd Ola By Riise til TV 2 Sporten etter kampen.

- Jeg er veldig godt fornøyd med det siste kvarteret av første omgang. Da klarte vi å spille oss inn i kampen. Helheten i første omgang var bra, sier By Riise.

Dårlig etter pause
RBK-treneren var ikke like fornøyd med kamputviklingen etter sidebytte.

- Andre omgang var verre. Vi klarer ikke å etablere noe spill, og får et voldsomt kjør mot oss. Men det er veldig viktig at det ble 0-1 og ikke 0-2, sier By Riise, som trodde Øyvind Storflor kom til å score da han kom aleine med keeper like etter sidebytte.

- Det hadde vært fryktelig viktig for oss med en scoring der. Men jeg er mer skuffet over at vi faller bakpå etter missen, enn det at Øyvind ikke scorer.

Nesten fra Storflor
Zlatko Zahovic ble matchvinner med sin scoring etter en times spill. Like før var Øyvind Storflor millimetre unna å gi trønderne ledelsen. Det ville vært blodig urettferdig, for Benfica var det suverent beste laget i Portugal.

Rosenborg hang godt med før sidebytte. I andre omgang ble Norges suverent beste lag utspilt etter alle kunstens regler. Svake avslutninger, godt keeperspill av Espen Johnsen og bøttevis med flaks gjør at Rosenborg likevel reiser hjem med et veldig godt utgangspunkt.

- Fullt mulig
For på Lerkendal neste onsdag er situasjonen en helt annen. Blaserte Benfica-stjerner får det ikke lett i kalde Trondheim.

- Det er fullt mulig å score to mål og holde nullen hjemme i Trondheim. Vi er mye bedre enn dette på hjemmebane, sier RBK-kaptein Erik Hoftun, som bare var passe fornøyd med trøndernes innsats.

- Vi fikk ikke utnyttet Azars luftstyrke, noe vi har trent mye på - selv om det ikke virket slik i dag. Vi er langtfra så pasningssikre som på vårt beste. Vi klarer ikke senke skuldrene, så jeg er ikke veldig fornøyd med matchen, sier Hoftun.

Returmøtet spilles på Lerkendal neste onsdag.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere