Tror Solskjær ender i Premier League

Foto: Rune Stoltz Bertinussen/Scanpix

Gulltreneren hylles av tidligere lagkamerat i manchester United.

31.10.11 07:20

Søndag kveld ble det klart at Ole Gunnar Solskjær og Molde kunne juble for seriegull i Tippeligaen.

Til tross for at de blå bare klarte 2-2 hjemme mot Strømsgodset, så ble gullfesten likevel sikret da Brann knuste Rosenborg 6-3 på Lerkendal.

Dette var Moldes første seriegull i norsk fotball noensinne og det skjedde altså under Solskjærs første år i sjefsstolen på Aker stadion.

- Han er en gentleman
Bragden ble selvfølgelig heftig omtalt i Norge, men også utenfor landegrensene har mange fått med seg gullprestasjonen til den tidligere Manchester United-spilleren.

På mikrobloggen Twitter var nøkkelordet #20legend glødende hett søndag kveld og folk verden rundt passet på å sende sine gratulasjoner til den ferske seriemesteren.

«Ole Gunnar Solskjærs Molde har vunnet Tippeligaen. Ordene «and Solskjær has won it» sitter fortsatt friskt i minne», tvitres via den offisielle Manchester United-kontoen.

Også Molde-managerens tidligere lagkamerat i den engelske storklubben, Rio Ferdinand, hadde fått med seg at nordmannen hadde hatt en stor kveld i Norge.

«En stor hilsen til Ole Gunnar Solskjær som har vunnet ligaen med Molde. En ekte gentleman innen fotballen», tvitrer den rutinerte United-stopperen, og følger opp:

«Det er første gang de har vunnet ligaen så vidt jeg vet. Han kommer nok til å være manager i Premier League veldig snart. En toppmanager også», skriver Ferdinand videre.

Den tidligere United-helten David Beckham slenger seg også på hyllesten. I mandagens papirutgave av VG, sier han følgende om Solskjærs Molde-gull:

- Jeg gratulerer ham. Han er en flott fyr. Han var en stor spiller, men en enda bedre person, sier Beckham, som tror Molde-sjefen kan lykkes i Premier League:

- Vi får se. Kanskje blir han Manchester United-manager en dag, spør Beckham.

- Fantastisk prestasjon
Det er imidlertid ikke bare United-profiler som omtaler den norske fotballstjernen søndag kveld.

«Ole Gunnar Solskjær har vunnet ligaen på første forsøk og Molde har vunnet ligaen for første gang noensinne. En fantastisk prestasjon», tvitrer brukeren RedMancunia.

«Hvem skulle trodd at et 6-1-resultat skulle gjøre oss så glade», skriver en annen Manchester United-fan og sikter til at Brann en periode ledet 6-1 over Rosenborg.

(artikkelen fortsetter under bildet)

Fikk SMS fra «sjefen»
Også Manchester United-manager Sir Alex Ferguson var raskt ute med å gratulere Solskjær etter søndagens triumf. Skotten sendte gratulasjonen i en SMS.

«Dette er en bragd. Spesielt stort siden det er din første sesong. Det er veldig bra gjort», skriver Manchester United-sjefen i en SMS til Solskjær.

Selv var hovedpersonen en lykkelig mann etter at gullet var sikret. Den tidligere spissen benyttet anledningen til å hylle spillere, støtteapparatet og Molde-by.

- Det kunne ikke skjedd på en bedre måte. Det er velfortjent. Gode spillere og et godt støtteapparat skal ha æren for dette, sier Solskjær til Nettavisen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.