RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Truet med å halshugge og voldta

Sist oppdatert:
Én spiller fikk en springskalle, og flere tilskuere ble truet med halshugging og voldtekt etter 7. divisjonskampen.

Det gikk hett for seg mellom Djerv 2 og Hetlevik i søndagens kamp på Askøy utenfor Bergen.

Etterpå skal flere av Djerv-spillerne ha opptrådt truende overfor både motspillere og tilskuere. Ifølge Bergensavisen ble blant annet én person lettere skadet - etter å ha blitt skallet ned av en Djerv-spiller.

Voldsomme trusler
Med raseriet rammet også tilskuerne, og flere skal ha blitt truet på livet. Noen av kvinnene på tribunen skal ha blitt truet med voldtekt. Mens andre skal ha blitt truet med halshugging.

Til slutt måtte politiet tilkalles for å få roet gemyttene.

Verken spillere eller ledere vil kommentere hendelsen, men den er blitt rapportert og truslene er politianmeldt.

Kretsleder Roald Bruun-Hanssen sier til Bergensavisen at det ikke er første gang i år Djerv 2 har vært i søkelyset. Tidligere i år slo en keeper fra laget ned en dommer. Han ble senere utestengt fra fotballen ut året.

- Aldri hørt om liknende
- Det er snakk om trusler om grov vold, og er ikke sånt vi vil ha på en fotballbane. Jeg har heller aldri vært i nærheten av noe sånt som dette tidligere, sier Bruun-Hanssen til TV 2 Nettavisen.

Han vil imidlertid ikke kappe hodet av hele Djerv 2 - et lag hovedsaklig bestående av innvandrere.

- De fleste på laget er der for å få en positiv opplevelse, og spille fotball. Men det er to, tre eller fire utskudd som ikke klarer å fungere i laget, og som opptrer negativt. Men det blir også håpløst å stigmatisere alle på grunn av de få, sier han videre.

Kretsen skal onsdag i møte med Djerv for å høre deres versjon av saken. Deretter vil det komme sanksjoner. Mot spillere og eventuelt mot klubb.

- Jeg vil ikke si noe om hvilke sanskjonsmuligheter som er aktuelle. Nå må Djerv komme med sitt syn i saken, så får vi vurdere sanksjoner mot spillere og klubb etterpå. Men samtidig som det er viktig å sanskjonere tydelig, er vi også nødt til å forsøke å bistå Djerv som klubb slik at de kan få innlemmet personer med flerkulturell bakgrunn i klubben på en mest mulig fornuftig måte, fortsetter han.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere