*Nettavisen* Sport.

Trygge på mer spilletid for Johansen i Fulham

LITE SPILLETID: Stefan Johansen har ikke fått mye spilletid etter overgangen til Fulham. Foto: Håkon Mosvold Larsen (NTB scanpix)

Stefan Johansen har fått lite spilletid i Fulham denne sesongen, men verken landslagssjef Per-Mathias Høgmo eller agent Tore Pedersen er bekymret.

ULLEVAAL (Nettavisen): Til tross for lite spilletid etter overgangen til Fulham i sommer, er Stefan Johansen fremdeles inne i landslagsvarmen.

Det ble klart da Per-Mathias Høgmo offentliggjorde troppen som skal møte Aserbajdsjan og San Marino i oktober.

Johansen ble byttet ut etter en drøy halvtime i debuten mot Birmingham tidligere denne måneden og har siden måttet nøye seg med ett innhopp i serien - en kamp Fulham tapte 0-4.

I ligacupen forrige uke fikk Johansen nyttige 90 minutter da Fulham ble slått 2-1 av Bristol City.

Høgmo: - Trener godt

Landslagssjef Per-Mathias Høgmo mener det er en naturlig grunn til at det ikke har blitt flust med spilletid etter overgangen fra Celtic til Fulham i slutten av august.

- Den overgangen ble klar veldig sent, og det gjorde at han ikke hadde det treningsgrunnlaget som han har hatt tidligere. Det er nok først og fremst det som er årsaken til at han ikke har spilt mer enn han har gjort så langt. Nå trener han godt, har vært inne i cupen og litt i serien, så det blir spennende å følge framover, sier Høgmo til Nettavisen.

(artikkelen fortsetter under bildet)

Klikk på bildet for å forstørre.

TRYGG PÅ STEFAN: Per-Mathias Høgmo er ikke bekymret for lite spilletid for Stefan Johansen i starten av Fulham-karrieren. Foto: Cornelius Poppe (NTB scanpix)

- Trives i London

Han får støtte av Johansens agent, Tore Pedersen. Heller ikke den tidligere landslagsspilleren er bekymret for Johansens framtid på Craven Cottage.

- Han har knapt spilt kamper i sommer fordi det var bud inne på ham i hele sommer. Da Celtic regnet med at han ville bli solgt, var han ikke med i planene deres i oppkjøringen. Det lå i kortene i hele sommer, sier Pedersen til Nettavisen.

Agenten er klar på at Johansen trives godt i sin nye klubb og er tålmodig i påvente av flere sjanser under manager Slavisa Jokanovic.

- En ting er å trene bra, men noe annet er å få inn kampformen i kroppen. Det var de klar over i Fulham da de fikk ham også. Han trener og spiller seg i form. Han er ikke utålmodig og trives godt i London, sier Pedersen.

(artikkelen fortsetter under bildet)

Klikk på bildet for å forstørre.

SPILLER IKKE: Mats Møller Dæhli har ikke Christian Streichs tillit i Freiburg. Foto: David Rawcliffe/propaganda (NTB scanpix)

Dæhli får ikke spille

En annen spiller som sliter med å få spilletid i klubblaget er Mats Møller Dæhli. 21-åringen er tilbake i full trening etter å ha vært ute med kneskade i lang tid, men har foreløpig ikke sluppet til i Freiburg denne sesongen.

Høgmo øyner imidlertid håp for at Dæhli vil få flere muligheter i tiden som kommer.

- Mats sa sist jeg snakket med ham at han var veldig fornøyd med å ha fått spille noen hele kamper på reservelaget. Han håper og tror at han skal få sjansen på A-laget i løpet av høsten. Det er gledelig at han er tilbake og er frisk, sier Høgmo til Nettavisen.

Freiburg møter Eintracht Frankfurt på hjemmebane kommende helg.

Stefan Johansen og Fulham møter Queens Park Rangers hjemme på Craven Cottage.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag