*Nettavisen* Sport.

Tshawe vs. Drillo

Foto: Cornelius Poppe (Scanpix)

Hvem var den største stjernen på Gardermoen mandag, tror du?

09.02.09 14:14

KØBENHAVN (Nettavisen): Drøye ti år etter sin siste landslagssamling, ruller sirkus Drillo igjen. Og selv om kritikerne har vært mange siden 1998, så var det ingen tvil om hvem som var den store stjernen på Gardermoen mandag morgen.

Da Nettavisen ankom flyplassen halvannen time før avreise mot Tyskland, satt RBK-erne Rune Jarstein og Per Ciljan Skjelbred i fred i et hjørne. Morten Gamst Pedersen kom, men ikke mange så ut til å bry seg om det. Like etter kom Skal vi danse-Tshawe spankulerende, men ikke altfor mange hoder snudde seg.

Så kom en høyreist Ola By Rise slentrende.

Ved siden av ham 66 år gamle Egil Drillo Olsen.

Som forhekset
Og det var den lille som stjal oppmerksomheten. Hele flyplassen så ut til å være som forhekset av tidenes beste, norske landslagstrener. Mannen som igjen skal redde Norge.

Pressen flokket seg raskt rundt ham.

- Det er en kort samling. Tiden vil brukes til å snakke med spillere, samt forberede spillermøter og treninger, åpnet Drillo.

Det hele begynner faktisk under mellomlandingen i København.

- Vi må begynne allerede der. Det er en tøff jobb. Jeg skal helst ha en prat med alle før kampen onsdag. Det er morsomt, men det blir tidkrevende, sier han.

Klikk på bildet for å forstørre.

Vil overbevise spillerne
Mye vil handle om å selge Drillo-budskapet. Ett av de viktigste poengene med spillermøtene vil være å forklare spillerne at Drillo-stilen ikke er så neandertalsk som den kan oppfattes som av menigmann.

- Det blir viktig å forklare budskapet, og akkurat det vil først og fremst bli tatt i plenum i spillermøtene. Poenget er at det ikke er så veldig annerledes enn under Åge (Hareide). Det er litt annerledes. Men ikke mye.

- De individuelle spillermøtene handler først og fremst å lære spillerne å kjenne, både som mennesker og fotballspiller.

Mangler luftstyrke
Drillo har måttet tåle forfall fra flere spillere før avreise. Luftsterke Tor Hogne Aarøy og Daniel Fredheim Holm er ute. Så også Børre Steenslid. Og Tore Reginiussen må mest sannsynlig stå over mandagens trening.

- Forstår du Aarøys prioritering av fødsel?

- Det får bli opp til hver enkelt å bestemme, og jeg respekterer avgjørelsen.

Men:

- Vi mangler luftstyrke nå. Vi har ingen super luftbaron, fastslår Drillo.

Likevel:

- Hvis det handler om å slå Philipp Lahm (Tyskland back) i lufta, så trenger man ikke så voldsomt mye hodestyrke for å klare det, legger han glisende til.

Sjansene?
Ettersom tiden fram til kampen er så kort vil det heller ikke bli rom for så mye annet enn kampforberedende øvelser. Det betyr drilling, drilling og mer drilling på de to øktene. Spesielt av det defensive. Drillo har tro på at det skal holde til å spille jevne med eller i alle fall å overraske tyskerne veldig.

Og sjansene til seier?

- Det har jeg regnet ganske mye på. 17,67 prosent, sier fotballprofessoren.

Så var det over. På 6,30 minutter.

PS. Da landslaget landet i København gikk Drillo, som uttalt, rett i spillersamtaler. Brede Hangeland og Mounir Hamoud var to av de første sjefen satte seg ned med.

Sjekk siste fotballnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!

Vil du ha sportsnyheter tilsendt på mobilen? Send SPORT START til 1930. Tjenesten koster 2,- per melding.

Les sportsnyheter på mobilen: Send NETT til 1930 (gratis bokmerke).

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag