RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
(Reuters/Scanpix)

Tsjekkia på hodet ut

Sist oppdatert:
Italia sendte Tsjekkia ut av VM. Med ti mann ble det en umulig oppgave.Se tabellen i gruppe ELES: Ghana videre med bismak

TSJEKKIA - ITALIA 0-2: Italia sikret gruppeseieren og overkommelig motstand i åttedelsfinalen med 2-0 over Tsjekkia i den avgjørende kampen i gruppe E. For tsjekkerne, derimot, er VM-eventyret over for denne gang.

Etter den strålende åpningen med festspill og 3-0 over USA, har Karel Brueckners menn skuffet stort. Med sier til Ghana over USA i den andre kampen i dag måtte Tsjekkia ha full pott for å avansere. Det var laget aldri i nærheten av å klare.

Måtte vinne
Tsjekkia startet riktignok friskt, men det var Italia som tok ledelsen. Marco Materazzi steg til værs på en corner fra Francesco Totti i det 26. minutt, og stanget ballen i mål.

Tsjekkia klarte ikke å vinne tilbake initiativet, og da Jan Polak pådros eg sitt andre gule kort like før sidebytte, ble det en håpløs oppgave.

- Å spille med ti menn mot Italia var rett og slett for vanskelig. Vi hadde også flere spillere ute med med skade og hadde karantener på andre. Dette ødela VM for oss, sier landslagssjef Karel Brueckner.

Først og fremst var savnet at Jan Koller merkbart. Spissen kom aldri tilbake på banen etter å ha pådratt seg en strekk i første omgang av åpningskampen. Mot Italia var Milan Baros i aksjon for første gang, men Aston Villa-spilleren maktet aldri å fylle Kollers rolle.

Fantastisk lagånd
Italia hadde full kontroll på kampen etter sidebytte, og Tsjekkia skapte svært lite. Fire minutter før full tid gikk det tsjekkiske forsvaret helt opp i limingen, og Filippo Inzaghi satte inn 2-0 da han kom alene med Petr Cech i mål.

- Spillerne mine har en fantastisk lagånd. Jeg tror ikke jeg har hatt et lag med en slik innstilling noen gang tidligere, mener Italias landslagssjef Marcello Lippi.

- Vi fortjener å gå videre. Vi spilte veldig bra i de vanskelige kampene mot Ghana og Tsjekkia, mener han.

Seieren betyr at Italia vinner puljen, og møter laget som blir nummer to bak Brasil i gruppe F i åttedelsfinalen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere