RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

ALT GIKK GALT: Thomas Tuchel mener skjebnen ville ha det til at Odd skulle sjokkere mot Dortmund.
ALT GIKK GALT: Thomas Tuchel mener skjebnen ville ha det til at Odd skulle sjokkere mot Dortmund. Foto: Martin Meissner (Ap)

Tuchel til Nettavisen: - Det var som «Murphys lov». Alt som kunne gå galt, gikk galt

Sist oppdatert:
Odd ledet hele 3-0 mot Borussia Dortmund.

ODD - DORTMUND 3-4:

SKAGERAK ARENA (Nettavisen): 1-0. 2-0. 3-0! Odd herjet med Borussia Dortmund i åpningen av torsdagens europaligakvalifiseringskamp på Skagerak Arena.

- Det er helt uvirkelig, det vi er vitne til nå, utbrøt Egil Drillo Olsen, som kommenterte kampen for TV 2 da Odd gikk opp i 3-0-ledelse.

Etter fire scoringer fra gjestene, blir det likevel hardt for skiensklubben å ta seg videre til gruppespillet av Europaligaen. Det er uansett ingen i Skien som klager over spillernes innsats i 3-4-kampen mot gigantiske Borussia Dortmund.

- Som «Murphys lov»
Tyskernes trener, Thomas Tuchel, var klar på at det aldri var noen undervurdering av Odd innad i hans lag før torsdagens kamp.

- Nei, ikke i det hele tatt. Aldri. Som trener er det noe jeg aldri vil tillate. Jeg vet ikke hvorfor det ble som det, svarer treneren på Nettavisens spørsmål under pressekonferansen etter kampen.

- Vi traff treverket i det første minutt. Det var som «Murphys lov». Det som kan gå galt gikk galt. Vi trodde heldigvis ikke på skjebnen, og jobbet oss inn i kampen igjen, sier Tuchel til Nettavisen.

På spørsmål om han var overrasket over det Odd presterte, torsdag, hevdet treneren at han ikke var overrasket i det hele tatt.

- Jeg var ikke overrasket, men vi var ikke klare. Vi var ikke klare for det som kom fra Odd.

- Ved pause roet vi ned og endret litt formasjonsmessig. Vi stolte på spillerne og fikk de tilbake på sporet.

- Stiller b-lag
Dag Eilev Fagermo var stolt av spillerne sine etter kampen. Etter at laget tapte, mener han likevel at det blir tungt å møte tyskerne i Dortmund.

- Det var som et eventyr for oss i starten. Det var eventyrlig. Dette kommer spillerne og klubben til å huske så lenge de lever. Da er det litt synd at vi ikke får noen seier ut av det, forteller Fagermo etter kampen.

- I returkampen blir det full stadion, og vi stiller med b-lag. Vi måtte hatt 3-1 for å stille toppet lag i Dortmund. Tippeligaen er nå viktigst for oss. Vi slår ikke Dortmund borte, sier han.

På spørsmål om hvordan han følte det da Odd gikk opp i 3-0, sparer ikke Fagermo på superlativene.

- Det er gåsehud over hele kroppen, og jeg datt rett og slett ned på kne da vi gikk opp i 3-0.

- Største kampen i Odds historie
Nettavisen lurte på om Fagermo kunne rangere torsdagens kamp opp mot andre store, norske skreller i Europa. Da var Odd-treneren usikker.

- De største skrellene som Norge har gjort har vært over én kamp. Over to kamper er det nærmest umulig å slå så store lag. Men dette er den største kampen i Odds historie. Det er det ingen tvil om, sier Odd-treneren til Nettavisen under pressekonferansen.

Selv om Odd mest sannsynlig ikke tar seg videre til gruppespillet i turneringen, er Fagermo glad for økonomien som nå går mye bedre i Odd. Bare for få år siden var det snakk om poengtrekk på grunn av dårlig økonomi i Skien. Nå har man god kontroll, og kan bygge et stadig sterkere mannskap.

- Jeg kommer ikke til å kjøpe tre-fire spillere, men kan jeg hente tilbake to-tre som jeg har utviklet selv, så bruker jeg gjerne pengene på det. Vi er styrket økonomisk, og trenger ikke lenger å selge. Tiden da vi måtte selge til Vålerenga for 4-5 millioner er heldigvis over. Men kommer det bud fra det store utland kan jeg ikke garantere noe, forklarer Fagermo til Nettavisen.

17-åring åpnet showet
Få trodde sine egne øyne da 17 år gamle Rafik Zekhnini snurret rundt med Dortmunds høyreback Gonzalo Castro etter 17 sekunder av torsdagens Europaliga-kvalifiseringskamp. Unggutten serverte lagkamerat Jone Samuelsen med et vakkert innlegg, og lille Odd fra Skien tok ledelsen mot storlaget fra Tyskland.

Så ville Fredrik Nordkvelle være med på moroa. Han dro seg mellom to Dortmund-forsvarere, kom alene med Roman Weidenfeller og trillet ballen elegant i mål. 2-0 mot Champions League-finalisten fra 2013.

Minuttet senere banket like gjerne Espen Ruud ballen i mål fra 30 meter på et frispark. 3-0 i Skien, og Skagerak Arena gikk amok. Tankene gikk raskt tilbake til Rosenborgs triumfer i Europa på 90-tallet i Fotball-Norge, og hjemmefansen var i himmelen.

SJOKK: Dortmund-spillerne var sjokkerte da Odd ledet hele 3-0 mot sin tyske motstander, torsdag.

Ti minutter før pause kom Odd likevel ned på jorda igjen. Etter avslutning fra Henrikh Mkhitaryan, måtte Sondre Rossbach i Odd-målet gi en uheldig retur. Pierre Emerick Aubameyang var hurtig på ballen, og satt inn reduseringen. 3-1 stod seg til pause.

LES OGSÅ: Odds Dortmund-melding: - Kom tilbake med ballene våre!

Slo tilbake
Det tok bare halvannet minutt av den andre omgangen før Dortmund igjen skulle lage mål på Skagerak Arena. Shinji Kagawa mottok ballen etter en duell inne i Odd-feltet. Japaneren skøyt ballen via stolpen og i mål.

Det var en etterlengtet stolpe-inn-situasjon for gjestene, som hadde fire andre skudd i treverket i løpet av kampen uten å få uttelling.

Kvarteret før slutt kom også utligningen for de gulkledde fra Dortmund. Aubameyang har bøttet inn mål i Dortmund-trøya, og satt inn sitt andre mål for kvelden etter forarbeid av Marcel Schmelzer.

Bortefansen lagde liv hele kampen gjennom, og bare fem minutter før slutt kom målet de hadde ventet på. Vegard Bergan fikk behandling på sidelinjen etter en duell med Dortmund-angriper Aubameyang. Dermed ble den en luke i Odds forsvar som gjestene visste å utnytte. Henrikh Mkhitaryan headet inn 4-3 til gjestene. Det ble også sluttresultatet i Skien.

Hjemmelagets fans var uansett storfornøyde med fotballen de fikk se torsdag kveld, og Odd-spillerne fikk stående applaus da kampen gikk inn i overtiden.

JUBEL: Espen Ruud satt fyr på Skagerak Arena etter sin vakre 3-0-scoring mot Dortmund.


Reus stod over
Gjestene hadde ikke sin største stjerne, Marco Reus, med seg til Skien. Reus droppet Norge-tur ettersom han fryktet for å pådra seg skade på kunstgresset på Odds hjemmebane.

Odd får en ny mulighet til å bryne seg på gulkledde tyskere om en uke. Returkampen mellom lagene spilles nemlig i Dortmund torsdag 27. august.

Da er det ikke 12.436 tilskuere, men mer enn 65.000 gale tyskere på Signal Iduna Park.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere