Gå til sidens hovedinnhold

- Tunge, treige og daffe

Alexander Mathisen reddet stumpene, men Kjetil Rekdal er ikke fornøyd.

AALESUND - MOTHERWELL 1-1:

Bortsett fra Rosenborgs innsats i mesterligakvalifiseringen har det vært svært lite å juble for ute i Europa for norske lag denne sesongen. Torsdag skulle også bli en tung dag for Norge.

For mens Molde ikke klarte å vinne hjemme, måtte Aalesund bare ta til takke med uavgjort i Jugendbyen. Dermed venter meget tøffe bortekamper for de to lagene neste uke.

- Vi må score i Skottland, og det er fullt mulig, selvfølgelig. Utfordringene er å få til spillet vårt på en bedre måte, i dag var det stillestående og lite oppfinnsomt, erkjenner Aalesund-trener Kjetil Rekdal overfor TV 2 etter 1-1 mot Motherwell.

- Internasjonal fotball er sånn. Når vi spiller under pari i hele kampen, kan vi ikke forvente å slå Motherwell.

- Vi virker litt tunge og treige og daffe. Jeg skal ikke si uinspirererte, for det er feil – karakteren i laget er høy, vi kjemper med det vi har – men prestasjonen var ikke bra, vi er daffe, fastslår Rekdal.

Se intervju med Rekdal nederst i saken!

Traff treverket
Molde scoret to ganger mot Stuttgart, men det hjalp fint lite når tyskerne fant nettmaskene ved tre anledninger. Det mot et Molde-forsvar som har hatt meget fleksible åpningstider i år.

Aalesund på sin side lå lenge under 1-0 mot Motherwell, men reddet stumpene med en scoring på overtid. Tangotrøyene hang godt med i sin kamp i første omgang, men slet med å skape de helt store sjansene hjemme.

Nærmest i løpet av de første 45 minuttene var det Demar Phillips som kom. Midtbanemannen banket et langskudd i treverket etter 16 minutter, og der kunne det veldig fort stått 1-0.

Like etter hvilen scoret imidlertid gjestene ved Jamie Murphy. Spissen kunne upresset sette ballen i mål bak Anders Lindegaard, etter godt forarbeid av blant andre Tom Hateley.

Vertene hadde flere gode sjanser til å utligne i løpet av andre omgang, men verken Magnus Sylling Olsen, Tor Hogne Aarøy, eller Trond Fredriksen klarte å ta vare på mulighetene.

Men så, tre minutter på overtid skulle det lykkes. Demar Phillips ble lagt over ende inne i feltet, og AaFK fikk straffe. Fra krittmerket var Alexander Mathisen sikker, og det endte uavgjort.

Mathisen ble også den store helten da Aalesund slo Vålerenga 1-0 på overtid lørdag. Også da kom målet helt på tampen.

Lekker som en sil
For Molde sin del skulle det ikke mangle på scoringer, men for de blåkledte var det først og fremst forsvarsspillet som sviktet. Hele tre ganger fikk Stuttgart ballen forbi Knut Dørum Lillebakk.

Det første kom allerede etter 27 minutter da Sebastian Rudy satte ballen i mål fra fem meters hold. Dette resultatet sto seg også til pause, men etter hvilen skulle Molde svare.

I det 65. minutt var 1-1 et faktum da Mathias Mostrøm på merkelig vis fikk satt en retur i mål bak tyskernes keeper. Det var Baye Djiby Fall som var involvert i den første situasjonen.

Ti minutter senere ordnet VM-spilleren Zdravko Kuzmanovic ny Stuttgart-ledelse, før Magne Hoseth like etter tok med seg ballen og dunket inn nok en utligning for hjemmelaget.

Men som alltid, tyskerne vinner til slutt. Martin Harnik fikk æren av å avgjøre det hele åtte minutter før full tid, da han fikk stå alene av et sovende Molde-forsvar, og dytte ballen i mål.

NB. Begge returkampene spilles neste uke.

HTML EMBED
TV2Player.insert(443509,"playerProgram443509", {stretch: 'fill', noCompanion:true});

Sjekk siste fotballnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!

Reklame

Husker du disse to idiotene?

Kommentarer til denne saken