RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
HET: Martin Ødegaard er på alles lepper.
HET: Martin Ødegaard er på alles lepper. Foto: Simen Lønning (Nettavisen)

Tutta til Ødegaard: - Bare å kjøre på

Suzann Pettersen er imponert over 15 år gamle Martin Ødegaard.

– La han få utforske sine talenter og spille mot de beste, sier golfdronningen.

Selv har hun levd i rampelyset i årevis. Oslo-golferen tror ikke Martin Ødegaard blir «spist» opp av omgivelsene.

– Når du er så ung som han, er du avhengig av å ha gode rådgivere. Tar du bort det, handler dette kun om det sportslige. Og der er det bare å kjøre på for Martin, sier Tutta.

– Forhåpentlig har han gode mennesker rundt seg, som kan gi gode råd på veien. Den beste lærdommen er den man tar selv, påpeker LPGA-stjernen.

Vil se flere

Suzann Pettersen gleder seg over Martin Ødegaards gjennombrudd.

Martin Ødegaard fikk sitt store gjennombrudd denne sesongen. Strømsgodset-spilleren ble tidenes yngste spiller og målscorer i den norske eliteserien. Senere ble han tidenes yngste norske A-landslagsspiller. I høst ble han også tidenes yngste spiller i EM-kvalifiseringen for menn.

– Jeg synes det er fantastisk morsomt. Jeg tror vi får se flere unge utøvere, på kryss og tvers av idrettsgrener, som vil markere seg på seniornivå eller verdensbasis. Vi ser det veldig innenfor golfsporten, sier Tutta.

Teste grenser

I 2005 skrev Michelle Wie overskriftene da hun ble profesjonell golfer i en alder av 16 år. I januar 2012 vant 14 år gamle Lydia Ko en proffturnering i Sydney.

– En spiller som Martin må lov til å utforske sine talenter og kjenne på det å spille mot de beste. Jeg tror det er den beste læringen, fremfor å holde igjen. La ham teste grenser og få de svarene som en får i hetens kamp, sier Suzann Pettersen.

32-åringen er hjemme i Norge på juleferie. I romjulen reiser hun hjem til Orlando for tre uker med intensiv trening før LPGA-sesongen tar til i slutten av januar. (©NTB)

LES OGSÅ:


Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

Våre bloggere