RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
-Det er umulig å si noe klokt om hvem som kommer til å vinne Premier League i år, sier TV 2s fotballanker, Jan-Henrik Børslid. -Men jeg går for Liverpool, det er noe udefinerbart som kan komme til å spille inn, sier han.
-Det er umulig å si noe klokt om hvem som kommer til å vinne Premier League i år, sier TV 2s fotballanker, Jan-Henrik Børslid. -Men jeg går for Liverpool, det er noe udefinerbart som kan komme til å spille inn, sier han. Foto: Arne Ristesund (Bergensavisen)

TV 2-Børslid: - Det er et sårt tema

TV 2s Jan-Henrik Børslid om fortiden.

38-åringen har intense dager. Premier League – øverste divisjon i engelsk fotball – skal avgjøres. Topp og bunn. Fotballankeret fra Loddefjord har ledet de fotballgale gjennom sesongen på TV 2. Nå gjenstår innspurten. Børslid fryder seg.

– Liverpool, Manchester City og Chelsea kan alle per i dag bli seriemestere. Men hvem blir det?

– Det er helt umulig å svare klokt på. Jeg har trodd på Liverpool lenge, også før den lange seiersrekken, men nå er jeg ikke så sikker lenger, sier han til Bergensavisen.

– Men det blir Liverpool eller City?

– Ja, man tenker det. Men begge har kamper de kan tape i helgen. Og da er det åpent for Chelsea.

– Om du må velge?

– Da sier jeg Liverpool. Jeg tror ironisk nok at byrivalen Everton tar poeng fra City. Men om Everton ikke klarer det, da blir det helt sikkert City ... Skjønner du? Det er umulig! Og det gjør fotball så fascinerende.

– Avgjøres det allerede i helgen?

– Denne helgen er i hvert fall utrolig viktig. Og ja, om de slår Everton, tror jeg ikke City roter det bort i de to kampene de da har igjen (Aston Villa og West Ham). Men klart, de skal spilles først.

– Men magefølelsen sier likevel Liverpool?

– Ja, det er noe udefinerbart denne sesongen som sier Liverpool. Det er noe med ventetiden, 24 år, noe med rettferdigheten for de 96 som ble trampet i hjel på Hillsborough for 25 år siden. Noe med kaptein, Steven Gerrard som mistet fetteren sin der, de pårørende, supporterne.

– Er du overtroisk?

– Jeg tror at det finnes noe der ute, uten at jeg vet hva det er. Og hvis det kan være med på å påvirke utfallet, er det i år at det bør gjøre det.

– Er det vanskelig å snakke varmt om Liverpool for deg som er Manchester United-fan?

– Nei, fordi jeg ikke sier det som United-fan, men som fotballmenneske. Og som fotballmann ser jeg at det er helt vanvittig om Liverpool klarer det i år. Som United-fan er selvsagt Liverpool det verste.

– Før sesongen tippet ingen av dere fotballekspertene i TV 2 Liverpool som seriemestere?

– Nei, og jeg tror ikke noen så på Liverpool som en reell utfordrer til tittelen. Det er noe ved det også. Hvis Liverpool går hen og vinner i en tid der det aldri har vært vanskeligere å gå til topps i Premier League, så er det litt fint for engelsk fotball også.

– Hvorfor det?

– Først og fremst fordi Liverpool hører hjemme i toppen, ikke slik det har vært de siste årene med 6-, 7,- og 8.-plasser. Det er bare trist. Samtidig er det bra fordi Liverpool ikke er de som har brukt mest penger av topplagene.

– Du tippet Manchester United. Var det bare med hjertet?

– Nei, Jeg trodde ærlig talt David Moyes (nå sparket manager), skulle fikse det. Ta dem til topps. Men det kan du trygt si at ikke gikk.

– Når startet din fotballinteresse?

– Min mor sa at jeg så vidt hadde reist meg, at jeg sto og klamret meg til en reol, da jeg begynte å sparke på en badeball. Jeg kan ikke huske meg selv uten en fotball i nærheten.

– Hvorfor ble du Manchester United-supporter?

– Min far, som er fullstendig blåst på fotball, kan mye historie. Han fortalte meg i 1982 om München-ulykken (åtte United-spillere omkom i en flystyrt da laget var på vei hjem fra europacupkamp i 1958), og pekte på de røde på skjermen. Siden har jeg holdt med dem. De første årene var det et slit i skyggen av nettopp Liverpool, men det har betalt seg.

– Du ble kåret til «beste spiller» i Dana Cup som junior. Fikk du selv ut ditt potensial som fotballspiller?

– Det gikk et rykte om at daværende Brann-trener, Kjell Tenfjord, hadde speidet på meg. Men det ble med elleve sesonger for Fyllingen i 2. divisjon. Jeg gjorde et valg, mer eller mindre bevisst, om ikke å bli så god som jeg kunne blitt, da jeg påtok meg rollen som daglig leder i klubben samtidig som jeg var spiller.

– Mye utenomsportslig fokus?

– Ja, når dommeren skulle blåse i gang, kunne jeg som spiller stå å kikke rundt etter om reklameplakatene var i orden og om damene i pølseboden var på plass. Sånne ting.

– Hva tenker du om det i dag?

– Njei, det er greit, men også et litt sårt tema. Jeg føler meg privilegert som fikk så mange fine år i Fyllingen. Jeg tror kanskje at jeg kunne vært en habil Adecco-spiller (norsk 1. divisjon), men ikke så mye mer.

– Hva tenker du om Brann. Det kryr av talenter igjen?

– Det har det alltid gjort. Jeg håper det er en villighet til å satse på dem, ikke bare snakke om det. Bare ved å spille, kan talenter ta det vanskelige steget opp til å bli en toppspiller. Ser du på antallet landslagsspillere fra Bergen, er vi grovt underrepresentert. Der bør Brann se seg i speilet og spørre hvordan de kan bidra bedre fremover.

– Er det å få ta ut sitt potensial som toppspiller sentralt når du nå gir råd til din samboer, håndballspilleren Linn Gossé (Tertnes og landslaget), om hvor hennes karriere går videre?

– Ja. Jeg vil for all del at hun skal få ta ut alt hun er god for, også om det betyr at hun må flytte på seg for en periode. Jeg vil heller være med å se mulighetene, enn å være en brems.

– Og for din egen del, blir du programleder for «Skal vi danse?» du også etter hvert?

– Hehe! Jeg ble faktisk spurt om jeg kunne tenke meg til å være med som danser da Tom Nordli måtte melde forfall. Njei, akkurat nå har jeg drømmejobben, det er så fantastisk fint med kollegene mine på Nøstet at jeg ikke tenker på noe annet.

– Blir du høy på pæren av å gå rundt som kjendis i egen hjemby?

– Jeg sier som Davy Wathne, jeg er glad jeg begynte med dette i voksen alder. Oppmerksomhet og kjendisstatus kan absolutt endre folk. Men jeg tror jeg tør påstå at jeg har et avslappet forhold til meg selv.

– Er det mange som vil prate fotball med deg?

– Ja, særlig om jeg er på byen på kveldstid og folk har fått seg litt innabords.

– Alle føler at de er eksperter på fotball?

– Ja, ikke sant. Og særlig ute på byen. Da har mange imponerende resonnementer om hvorfor nettopp deres lag kommer til å vinne.

Denne saken er levert av Bergensavisen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere