RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

TV 2-Davy: - Det kan bli tidenes mareritt

SISTE MULIGHET: Bare seier er godt nok for Brann mot Sogndal, men Davy Wathne er langt ifra sikker på at klubben greier oppgaven.
SISTE MULIGHET: Bare seier er godt nok for Brann mot Sogndal, men Davy Wathne er langt ifra sikker på at klubben greier oppgaven. (NTB scanpix)
Sist oppdatert:
Aner ikke hva han skal forvente av Brann-spillerne foran skjebnekampen.

Med tap i søndagens livsviktige bunnkamp mot Sogndal, er Brann klare for 1. divisjon.

TV 2s Davy Wathne sammenligner kampen med skiskyting, og kaller oppgjøret for siste skudd på siste skyting.

Frykter skivebom
- Det er så stort press på laget foran kampen at det er umulig å si hvordan spillerne vil reagere. Det kan bli hva som helst. I skiskyting vet vi jo at det siste skuddet på stående gjerne fyker milevis over blinken når man skal prøve å ta inn det tapte forspranget. Jeg tviler ikke et sekund på at Brann har det i seg å bomme på det skuddet, sier Davy Wathne til Nettavisen.

Han er svært kritisk til at klubben i det hele tatt er i en slik prekær nedrykksfare, og setter spørsmålstegn ved spillernes mentalitet.

- I tur og orden har lag som Start, Stabæk Sarpsborg 08, Haugesund og Bodø/Glimt tatt seg sammen når de har ligget i bunnstriden, og hentet nok poeng til å være sikre. At Brann ikke har klart det samme, og nå istedet går og frykter at en knøttliten klubb fra en liten bygd skal sende de ned i 1. divisjon, er helt latterlig. Sogndal har tatt fem poeng på de siste 13 kampene, og nå er man redde for dét på Brann Stadion, fortsetter Wathne.

NA Live: Følg Tippeliga-runden fra kl. 18.00

- Det er flere kvalitetsspillere i dette laget, men de har bare vist seg fram i korte perioder. Nå holder alle bergensere pusten, rett og slett fordi de ikke aner hva de kan forvente at spillerne når det gjelder som mest. Det blir et fullsatt stadion, og forhåpentligvis klarer spillerne å bruke det til noe positivt, forteller TV 2-profilen.

Mareritt
Før sesongen sa Brann-trener Rikard Norling at han som fotballtrener alltid har et mål om gull.

Davy Wathne mener utspillet til en viss grad ble feiltolket av både supportere og media.

- Han sa ikke at Brann kom til å ta gull, men likevel rablet det for brannsupporterne i det de hørte ordet. Hvis man er oppegående så hadde man sett en trend de siste årene, og det vi opplever i dag er et resultat av den negative spiralen.

Han vil ikke spekulere i resultatet, men er forventer ett av to mulige kampbilder.

- Enten tar Brann seg sammen, spiller den fotballen de kan og tar en grei seier. Eventuelt blir dette tidenes mareritt, avslutter Davy Wathne.


Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere