«TV 2 er på VIF også. Ikke si et ord om Veigar-overgangen»

Foto: Stian Lysberg Solum / NTB scanpix

Viste frem flere tekstmeldinger i overgangssaken.

20.08.13 11:01

Samme dag som overgangssaken ble kjent i norske medier, ga Inge André Olsen de andre Stabæk-lederne taleforbud om Veigar Páll Gunnarssons overgang til VIF.

Aktor Morten Stene la tirsdag fram en SMS-logg som viste flere tekstmeldinger mellom blant andre de tiltalte i overgangssaken. 12. oktober 2011 sendte Olsen følgende SMS til daværende Stabæk-styreleder Erik Loe, som for øvrig ikke er tiltalt i saken:

«TV 2 er på VIF også. Ikke si et ord om Veigar-overgangen».

Stene lurte på hva Olsen mente med meldingen. Den sportslige lederen svarte at det var bestemt at han skulle svare på alle spørsmål som dreide seg om sportslige temaer i Stabæk. – Det var jeg som skulle uttale meg om sport. Ingen andre skulle uttale seg,

Flere SMS-er kom også fram. Loe var bekymret for at TV 2 skulle sette saken i sammenheng med hans kandidatur som president i Norges Fotballforbund. «Ikke lett når de (TV 2) tilsynelatende vet alt», skrev han blant annet.

– Jeg kan ikke kommentere hva Erik har tenkt med den meldingen. Det får du spørre ham om, forklarte Olsen.

Han ble mer «grillet» av aktoratet under tirsdagens rettsforhandlinger. Blant annet måtte han forklare seg detaljert om opsjonsavtalen klubben inngikk med Vålerenga om Herman Stengel.

Sistnevnte var bare 15 år da avtalen ble inngått. Stengel skal etter planen vitne i Asker og Bærum tingrett torsdag.

På tiltalebenken sitter Olsen, de tidligere Stabæk-lederne Tor Q. Aaserød og Lars Holter-Sørensen, samt Vålerengas tidligere sportsdirektør Truls Haakonsen. Ingen av de fire erkjenner straffskyld etter tiltalen, som gjelder grovt bedrageri.

P.S: Følg overgangssaken direkte i vinduet under. Høringen startet 09.00.

HTML EMBED

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.