RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

TV 2 får kamp om fotballen

Sist oppdatert:
Rettighetene til å sende eliteserien på TV skal ut på anbud over påske. TV 2 kan få kamp fra seriøse aktører som vil overta den eksklusive avtalen.

Når dokumentene er klare, vil tungvekterne som sitter med pengene i NRK, TV 2, Modern Times Group, Telenor, TVNorge og eventuelt andre komme på banen, og konstellasjoner som kan tenke seg å samarbeide, se dagens lys. I sportsredaksjonene er det tyst, og spesielt i TV 2.

- Jeg har ingen kommentarer til noe som har med fotballavtalen å gjøre, sier sportssjef i TV2, Bjørn Taalesen til Romerikes Blad.

Etter dagens avtale kan TV 2 sende cup- og landslagsfotball ut 2009, mens Tippeligaen skal forhandles på nytt i år.

- Er det aktuelt for TV 2 igjen å forsøke å forhandle fram en avtale for elitefotballen for ett år, slik at det blir en samlet forhandling i 2009?

- Hva jeg måtte mene om dette, vil jeg ikke si noe offentlig om, sier Taalesen.

PÅSKEBALL: Er Martin Andresen i form før seriestart? Sjekk selv på Nadderud 1.påskedag.

Må ikke ha fotball
Sportssjef i NRK, Øyvind Lund, avventer anbudsdokumentene før han vil si for mye om statskanalens interesse for norsk fotball.

- Vi får se hva som ligger i dokumentene. Vi har hatt et meget godt produkt på radio de siste årene.

- I motsetning til TV 2 kan det se ut som NRK ikke trenger tv-fotball og lever godt uten?

- Fotball er interessant for oss, men ikke for enhver pris. TV 2 får svare for seg, men de siste årene har vist at fotball ikke er avgjørende for oss.

- Hvordan ser dere på at fotballproduktet kan bli delt opp i pakker, slik at partene kan by på dem?

- Det er en debatt som går. Hva som er mest aktuelt, er vanskelig å si. I Danmark kjøpte en kjøper opp alle pakkene. Det ble ikke godkjent av Konkurransetilsynet. Så det er mange uavklarte spørsmål. En kan heller ikke vite på forhånd hva som er mest lønnsomt.

- NRK med sin bredde og styrke vil være en sterk partner for betalingskanaler som vil by på fotballen. Har dere hatt beilere på døren?

- Det er et spørsmål jeg ikke kan kommentere, sier Øyvind Lund.

Forsinket
Det omfattende anbudsdokumentet burde vært ute for en stund siden. Men fortsatt kan ikke Svein Graff i Norsk Toppfotball si noen dato for når det er klart.

- Vi skal informere de aktuelle partene når den tida kommer.

- Er det aktuelt med oppdeling i pakker i motsetning til den eksklusive avtalen for hele produktet som foreligger i dag?

- Vi jobber med forskjellige alternativer. Hva som blir resultatet, kan jeg ikke si noe om. Det spesielle med Danmark, der Konkurransetilsynet grep inn, var at det ikke var en reell konkurranse. Det vil det bli hos oss.

- Står TV 2 på at de ønsker å utvide den nåværende avtalen ett år til?

- Jeg kan bekrefte at de har ønsket det. Men vi går ut med et nytt anbud for Tippeligaen fra sesongen 2009. Hvor mange år den vil gjelde, kan jeg heller ikke si noe om.

Riktig retning
- Tenker Norsk Toppfotball kun penger, eller er det viktig at fotball blir tilbudt flest mulig?

- Vi er opptatt av at produktene våre totalt sett blir sydd sammen som et godt tilbud til folk flest. TV-markedet i dag er også helt annerledes enn det som var tilfellet sist. De fleste piler peker riktig vei for oss, men til slutt er det markedet som avgjør.

(ANB)

Klikk her for flere nyheter om norsk fotball
Her får du full oversikt over sportsnyhetene

Vil du ha sportsnyheter sendt til deg på mobilen din? Send SPORT til 1984. Tjenesten koster 2,- per melding.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere