TV 2 med «sjokkerende» Solbakken-avsløringer

NYE BESKYLDNINGER: Agent Jim Solbakken.

NYE BESKYLDNINGER: Agent Jim Solbakken. Foto: Terje Bendiksby (NTB scanpix)

Skal ha betalt reise for Senegal-sjef.

15.12.14 22:20

Jim Solbakken har den siste tiden vært i hardt vært etter at det en rekke avsløringer rundt hans agentvirksomhet har blitt kjent gjennom media.

Det var først fotballbladet Josimar som satte fokus på den omstridte agenten og i fotballbladets grundige artikkel ble det blant annet trukket fram at Solbakken skal ha hatt en dobbeltrolle da Mame Biram Diouf ble solgt fra Molde til Manchester United i 2010. Diouf spiller i dag for Stoke.

Solbakken skal angivelig ha hatt en finger med i spillet på begge sider av bordet, noe som er ulovlig. Mandag avslører TV 2 nye opplysninger i denne saken, som kan sette Solbakken i et ytterligere dårlig lys som agent.

Kanalen skriver at Solbakken og Molde skal ha kostet en reise for daværende Senegal-trener Kadija Aliuju til Norge. Formålet for reisen skal ha vært at treneren skulle møte med Diouf, slik at han skulle bli tatt ut på landslaget.

Arbeidstillatelse
Diouf sto nemlig uten landskamper i forkant av overgangen til United. Dermed ville han trolig ikke fått arbeidstillatelse for å spille i England.

Kort tid etter at landslagssjefen hadde besøkt Norge, ble Diouf tatt ut i landslaget til treningskampene mot Kongo og Frankrike.

Solbakken og Molde skal ha forsøkt å dytte utgiftene for dette besøket over på speider Jon Thorstensen, men det fant han seg ikke i.

Dette kommer fram i en e-postutveksling mellom Solbakken, Thorstensen og Solbakkens regnskapsfører, Bjørnar Bjårstad og investor Rolf Krogstad.

Regnskapersfører Bjårstad skriver blant annet følgende:

«Ref. pkt. 1. Det var avgjørende for en overgang til Man Utd for Mame at han var med A-landslaget. For å bidra til å sikre landslagsplassen for Mame reiste Jim sammen med tolk for å snakke med landslagssjefen under samlingen («lobby-virksomhet») og oppfølging av at Mame gjorde sitt ytterste for å spille seg til en plass på laget. Kostnadene anses dermed relevante.»

Medisinsk sjekk
TV 2 hevder videre i sin sak mandag at Solbakken også skal ha betalt utgifter i forbindelse med selve overgangen. Agenten skal ifølge dokumenter TV 2 har fått tilgang på lagt ut 13.785 kroner på en medisinsk sjekk.

Overfor TV 2 sier imidlertid Solbakken at beskyldningene ikke stemmer.

- Jeg har aldri betalt noen landslagssjef for å få spillere inn på et landslag. Jeg kan derimot bekrefte at en fra Det senegalesiske fotballforbundet fikk refundert reiseutgifter til Norge, dette som alle andre som har kommet til Norge fra Senegal nødvendigvis må få, forteller agenten til TV 2.

- Sjokkerende
Leder i agentforeningen, Per A. Flod, sier til TV 2 at han er sjokkert over opplysningene rundt overgangen og mener det kan peke mot at Solbakken betalte for å få Diouf inn på landslaget.

Solbakken har tidligere blitt kritisert for sine tette bånd til Ole Gunnar Solskjær og at Solskjær som manager har hentet en rekke av Solbakkens klienter til både Molde og Cardiff. Flod sa følgende om Solbakken til Nettavisens NA24 tilbake september i år.

- Det er mye korrupsjon i denne bransjen og når det er så tette bånd mellom to personer som det er mellom Solbakken og Solskjær, så blir det prat med engang. Det åpner for mye spekulasjoner om at det kan skje gale ting, selv om det ikke trenger å ha skjedd noe her. Det er veldig uheldig, sa Flod.

Også fotballrådgiver Terje Liverød har uttalt seg skeptisk om både Solskjær og Solbakken til Nettavisens NA 24 tidligere i år.

- Solskjær og Solbakken står for en forsøpling av norsk fotball, godt hjulpet av Molde, og med velsignelse av fotballforbundet, sa en kritisk Liverød.


Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.