*Nettavisen* Sport.

TV-ekspert med nytt angrep på van Persie

FÅR KJEFT: Pierre van Hooijdonk og Robin van Persie er fortsatt i tottene på hverandre. Foto: Emmanuel Dunand (Afp/ NTB scanpix)

Bruker «fy-ord» for å beskrive spissstjernen.

28.10.15 13:00

Pierre van Hooijdonk er for mage kjent fra tiden i engelsk fotball med den gamle storklubben Nottingham Forest. 45-åringen har også 46 landskamper og 14 landslagsmål på samvittigheten for Nederland.

I disse dager er van Hooijdonk TV-ekspert i hjemlandet og er mye i vinden på grunn av en pågående feide med Robin van Persie.

Det startet med at van Hooijdonk mente at van Persie ikke burde spilt for de oransje under VM i 2014. Den tidligere Manchester United-spissen likte det dårlig og ba TV-profilen om å «konsentrere seg om å spille golf».

Van Persie hevdet videre at 45-åringen «skapte problemer».

Van Hooijdonk på sin side har i ettertid innrømmet at utspillet fra van Persie ga ham en dårlig smak i munnen og at han nå ikke har noe spesielt til overs for sin tidligere lagkamerat i klubblaget Feyenoord.

- Et rass***
Overfor TV-kanalen Derksen &, gjengitt av blant andre Daily Mail i England, tar van Hooijdonk nå denne kritikken videre.

- Jeg forstår ikke hva problemet til van Persie er. Dette sier mer om ham enn om meg, men en kort stund tenkte jeg: Han er virkelig et rasshøl.

- Det er mulig jeg har vært for snill i ettertid, men jeg ville ikke at folk skulle tro at jeg var ute etter revansj på grunn av det han sa til meg. Han har et større problem med meg, enn jeg med ham, sier TV-profilen.

Det var i forkant av Nederlands bronsekamp mot Brasil i 2014-VM at van Hooijdonk gikk ut mot en av nasjonenes største spisstjerne.

I en avisartikkel skrev den tidligere Nottingham Forest-spilleren at van Persie manglet engasjement i det han gjorde ute på banen.

Dro fra United
Van Persie likte altså dette svært dårlig.

- Nå må han stoppe. Jeg tåler kritikk, men ikke når den er urettferdig. Det er mulig han er sint på meg? Dere må spørre ham, sa spissen da.

Van Persie forlot Manchester United i sommer og spiller nå for den tyrkiske klubben Fenerbahçe. Der har det blitt fem mål på 11 kamper.

Spissen opplevde et av sine verste øyeblikk i fotballen da Nederland nylig røk ut av EM-kvalifiseringen, uten å nå mesterskapet i 2016.

32-åringen scoret et minneverdig selvmål i siste gruppekamp.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag