Gå til sidens hovedinnhold

TV-eksperten fikk huden full da han hyllet La Liga

Men sier han «hva var det jeg sa»?

LISBOA (Nettavisen): I april la Petter Veland hodet på blokka og publiserte en blogg på Nettavisen med tittelen «La Liga er best, punktum

- Det er ingen som kan overbevise meg om at kvaliteten i en annen liga er høyere enn i La Liga. Ingen, skrev C Mores La Liga-ekspert.

Det skapte engasjement, for å si det mildt.

Voldsom debatt
Over 170 kommentarer og masse kjeft var noen av konsekvensene. Mange nektet for at den spanske ligaen er bedre enn Premier League, og mange nektet hardnakket.

Noen uker senere har et spansk lag vunnet Europaligaen, og to spanske lag spiller lørdag kveld finale i Champions League. Fire av åtte lag i de fire semifinalene i Champions League og Europaligaen var i år fra La Liga.

Er det nå Veland kommer trekkende med «hva var det jeg sa»?

- Jeg skal ikke nekte for at jeg har det godt om dagen, som spansk fotball-entusiast. Det er ikke lite som går spansk fotballs vei om dagen, humrer Veland til Nettavisen.

Han forteller at han visste at bloggen kom til å skape engasjement, og hadde ikke ventet at alle skulle være enige med ham.

- Det er bare fint at folk har engasjement, og det er bare flott at folk har egne meninger. Og det er bare flott at det er mange forskjellige ligaer som er sterke. Men jeg har fortsatt til gode å se argumenter som overbeviser meg om at La Liga ikke er verdens beste liga, sier C More-eksperten og Nettavisen-bloggeren.

(Artikkelen fortsetter under bildet)


- Grunnløse påstander

Han forteller at det folk argumenterer mot, er at bredden i La Liga ikke er god nok.

- Og de baserer det på egentlig ingenting. Det er grunnløse påstander om at bunnlagene i Premier League er bedre enn bunnlagene i La Liga. Men hvordan skal man måle det når det ikke er bunnlag i Premier League som spiller i europacupene? I Spania rykker Real Betis ned og har vært jumbo gjennom hele sesongen, og de gikk til åttedelsfinale i Europaligaen. Og der tapte de attpåtil på straffekonkurranse mot laget som vant hele turneringen (spanske Sevilla), sier han.

- Umulig oppgave å sammenligne ligaer?

- Det kan debatteres i det vide og det brede, og dette er en diskusjon som kommer til å irritere folk i alle år. Men akkurat nå, med resultatene som har vært, skal man være veldig flink til å argumentere hvis de skal overtale meg om at en annen liga er bedre, påpeker Veland.

- Fikk du mye kjeft?

- Ja, men det er sånn det skal være. Premier League har lenge vært mest populært i Norge, og sånn kommer det til å være i uoverskuelig fremtid. Det er sånn nordmenn er, det er engelsk fotball og den engelske kulturen som ligger hjertene deres nærmest. Fotballsupportere er fotballsupportere på godt og vondt, og heldigvis mest på godt. Så lenge man holder seg saklig, er det bare gøy med engasjement om produktet man jobber med og er glad i.

- Var alt saklig?

- Nei, men det leser man og glemmer med en gang. Det er ikke bare innenfor fotball det sitter personer og skriver ting i kommentarfelt de ikke hadde turt å si ansikt til ansikt. Det er sånn kulturen er blitt, og jeg har hatt få eller ingen problemer med det. Folk får skrive det de vil, men det står der til spott og spe for deres egen regning, sier Veland.

Ser finalen på Kreta
Lørdag kveld får han se enda et spansk lag vinne en stor turnering, når Real Madrid møter Atletico Madrid i Champions League-finalen.

P.S: Få eller ingen elsker spansk fotball så mye som Petter Veland. Men C More-eksperten glemte å sjekke terminlista da han og kona booket ferie, og mens finalen spilles befinner han seg på Kreta.

- Jeg får finne meg en pub og se kampen der, sier han humrende.

Nettavisen er til stede i Lisboa og kommer med flere saker før og etter match. Kampstart er 20.45, og dramatikken kan følges i vårt livesenter. Kampen vises også på Viasat 4, som starter sendingen klokken 19.30.

LES OGSÅ:

Reklame

Supertilbud: Nå kan du få gratis strøm til februar