RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

TV: Se vår cupfinalesending her

Alt du trenger å vite før søndagens fest på Ullevaal stadion.

I CupfinaleXtra får programleder Jonas Bergh-Johnsen besøk av kommentatorlegende og cupfinaleentusiast Arne Scheie. Den mangårige NRK-mannen ser i år sin 70. cupfinale, inkludert omkamper, en utrolig prestasjon alderen tatt i betraktning - Scheie fyller 72 i januar.

Scheie kommer med sine betraktninger om cupen i et historisk perspektiv og spår hvordan årets finale mellom Rosenborg og Sarspborg 08 vil se ut.

Hvordan takler trønderne det enorme favorittstempelet? Etter en relativt lett vei til finalen for seriemesterne venter Sarpsborg, som har slått både Brann og Viking på bortebane, samt cupspesialist Odd på sin vei til Ullevaal.

For Pål André Helland og resten av Rosenborgs landslagsspillere handler det om å riste av seg EM-playoffskuffelsen så raskt som mulig, vi har tatt en prat med kantspilleren mange mener burde fått spille mer mot Ungarn.

Sarpsborg 08 har gjort en godkjent sesong i Tippeligaen, nå venter et høydepunkt i karrieren til brorparten av 08-stallen. Kaptein Ole Christoffer Heieren Hansen har åndet og levd for Sarpsborg-fotballen i hele sitt 28 år lange liv, nå gleder han seg til sin største kamp noensinne - ja, til og med større enn playoffkampen mot Fredrikstad.

En annen som gleder seg til kamp er nærradiokommentatoren Svend René Nygaard. Sarpsborg-supporteren har blitt viden kjent for sin noe høylydte og engasjerte kommentatorgjerning, vi har møtt Nygaard.

Vi skal i tillegg stifte bekjentskap med en av legendene fra Sarpsborg sitt gode lag fra 1964, Kolbjørn Nilsen - sist gang laget møtte RBK i en cupfinale. Dengang var særpingene storfavoritt, men trønderne tok hjem gullet. Kan historien gjenta seg?

Se CupfinaleXtra og lad opp til festen på søndag!

Hele sendingen ser du i vinduet øverst.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere