*Nettavisen* Sport.

TV-stunt vakte oppsikt: - Dette sier vi ja til hver gang

MANER TIL ÅPENHET: Mjøndalens Mads Hansen har ingen problemer med å slippe TV-kameraene inn i garderoben. Foto: Paul Weaver (Mediehuset Nettavisen)

- Det sier litt om hvor lukket norsk fotball har vært, når det ikke skal mer til enn det vi gjorde mot Godset for å skape overskrifter og blest.

17.04.15 13:49

- Vi skal fortsette med å stå høyt i banen og presse Godset.

Det var instruksen Mjøndalen-trener Vegard Hansen ga sine spillere i pausen mot Strømsgodset forrige serierunde.

Ingenting spesielt med det, med unntak av én ting: Taktikkpraten hans ble direkteoverført til C Mores seere.

Nettavisen gir bort billett til Real Madrid-Atletico Madrid! Se hvordan du kan vinne her.

- Sier ja hver gang
Stuntet ble hyllet på sosiale medier, og nå lover Hansen at det ikke var en engangshendelse.

- Dette sier vi ja til hver gang, vi. De kan filme oss så mye de vil, det er bare hyggelig at folk er interesserte i å se oss. Vi har ingenting å skjule, sier han til Nettavisen fredag ettermiddag.

- Ser du noen problemer med å overføre for eksempel taktikkprat i pausen på direktesendt fjernsyn?

- For min del gjør det ingenting å ha kameraene der. Det kan godt hende at motstanderlag etter hvert vil benytte seg av at vi gjør det, men vi har såpass få hemmeligheter at nei, det skal ikke stå på det. Vi får en tøff sesong, men den står ikke og faller på om vi har kameraer hos oss eller ikke, sier Mjøndalen-sjefen.

Klikk på bildet for å forstørre.

VELKOMMEN INN: Det er beskjeden fra Vegard Hansen til TV-selskapene. Foto: Berit Roald (NTB scanpix)

Han får støtte av sin egen disippel på høyrebacken, Mads Hansen.

Mjøndalen-spilleren, den tidligere Nettavisen-bloggeren og 2 mot 1-kjendisen mener det ikke finnes noen tungtveiende grunner til at tippeligalagene skal stenge TV-kameraene ute fra garderoben.

- Det sier litt om hvor lukket norsk fotball har vært, når det ikke skal mer til enn det vi gjorde mot Godset for å skape overskrifter og blest. Det er en liten filleting, og jeg skjønner ingenting hvis ikke norsk fotball kan by på det. Da kan man ikke sitte og klage på liten interesse for produktet og at folk ikke bryr seg, hvis klubbene synes dette blir for mye, sier Mads Hansen til Nettavisen.

- Bør flere klubber følge etter Mjøndalen og slippe kameraer inn i garderoben i pausen og før kamp?

- Andreomgangen mot Godset gikk greit for vår del, vi tok poeng der. Men hvis dette blir vanlig, kan motstanderen sette folk til å følge med på hva som blir sagt hver gang og ta taktiske beslutninger ut fra det, og den problematikken ser jeg. Men det kan enkelt løses ved at kamerateamet kun får være med på «peptalken» hvis man har noe veldig konfidensielt rundt taktikken, mener Hansen.

Klikk på bildet for å forstørre.

VÆR ÅPNE: Mads Hansen mener norsk fotball bør bli flinkere til å by på seg selv. Foto: Terje Bendiksby (NTB scanpix)

- Kan det ikke være forstyrrende og ubehagelig for spillerne å ha kameraer tett på seg i slike omstendigheter?

- Du kjenner meg neppe som en person som skyr rampelyset, så for min del har det vært fint. Jeg tror egentlig spillerne synes det er helt greit, det blir en vanesak og man blir godt kjent med de gutta som filmer. Mot Godset var det derfor ikke noe spesielt for oss at vi hadde kameraer i garderoben, for vi har hatt dem rundt oss helt siden i vinter. Vi visste ikke hva som var TV 2 og hva som var C More, sier Hansen.

- Skjedd litt av hvert
Etter suksessen med TV 2-serien «Iskrigerne» lages det nemlig dokumentarserier om både Rosenborg og Mjøndalen. De har dermed hatt TV-folk rundt seg siden i vinter.

5. januar startet innspillingen av en dokumentarserie om Mjøndalen som trolig går på TV 2 fra september.

- Det har skjedd litt av hvert, så jeg tror det kan bli underholdende, lover trener Vegard Hansen.

Kristian Oma, redaksjonssjef for C More sine sportssendinger, mener ikke overraskende at åpenheten er et stort pluss for norsk fotball.

- Det er ingen tvil om at Tippeligaen må skille seg fra de store ligaene. Tippeligaen kan aldri konkurrere med Premier League på kvalitet og «storslåtthet», men det kan likevel være en vel så bra seeropplevelse. Vi prøver å finne Tippeligaens sjel, og deler av den ligger inne i garderoben. Det var en helt fantastisk opplevelse å være med Mjøndalen inn i garderoben mot Strømsgodset, og seerne fikk et helt unikt innsyn i energien før avspark, i pausen og gleden etter kamp. Det var noe av det beste vi har vist siden vi fikk rettighetene, og det er nok det mest spennende vi har vist utenom selve kampene, sier Oma til Nettavisen.

- Voldsom tilgang
C More har tidligere fått være med inn i garderoben til blant andre Vålerenga, men Mjøndalen tok det ett skritt lenger forrige helg.

- Det er første gang det har vært så åpne sluser og så voldsom tilgang. Jeg kan ikke forvente at det skal bli like åpent i fremtiden, men at Mjøndalen tør, går foran og viser hvordan dette kan bli et strålende produkt, er helt fantastisk, mener Oma.

Han mener media er blitt mer ufarliggjort, og at klubbene i større grad skjønner at alle er en del av samme underholdningsbransje.

Klikk på bildet for å forstørre.

MERKER FORSKJELL: C Mores fotballsjef Kristian Oma. Foto: Terje Bendiksby (NTB scanpix)

- Vi skal uansett anerkjenne hverandres grenser og akseptere at det finnes ulike syn på dette, men fellesnevner må være at vi skal gjøre Tippeligaen så interessant som mulig, påpeker Oma.

Det siste året har flere og flere klubber spilt på lag med rettighetshaverne. C More har blant annet fått slippe inn i garderoben etter seier på Lerkendal, og flere klubber tillater nå intervjuer inne i garderoben før og etter kamp. Oma trekker frem TV 2-serien «Iskrigerne» som en døråpner i norsk idrett.

- Der så man hvor positivt det kan være å slippe kameraene tett på.

- Merker du en forskjell fra tidligere når det gjelder åpenhet hos norske klubber?

- Definitivt. Sponsorsjefen i DNB (Jacob Lund) sa i fjor at «arrogansen er borte, ydmykheten er tilbake i norsk fotball». Men vi kan ikke tvinge noen til å være åpne, vi må la prosessen modne og vise med eksempler hvorfor dette er bra. Og da er Mjøndalen og Iskrigerne et strålende eksempel på hvor bra dette kan være, sier han.

Mads Hansen er enig med C More-Oma.

- Jeg synes generelt at norsk fotball bør by mer på seg selv, det er ikke Premier League her. Vi må ta den mediedekningen vi kan få som klubb, vi er ikke i posisjon til å si nei, sier Hansen.

Nei sier de heller ikke mot Start lørdag. Der kan TV-seerne forvente seg nok et innblikk i garderobepraten før, under og etter kamp.

Kampstart er 15.30 og vises på C More Fotball.

Lik Nettavisen Sport på Facebook, så har du mulighet til å vinne Champions League-tur til Madrid!

P.S: Under finner du en fersk episode av Nettavisens TV-satsing på norsk fotball, Tippemagasinet:

HTML EMBED
var s=document.createElement("script");s.type="text/javascript";s.src="http://csp.picsearch.com/rest?e=T1xsObwSXMDHYPKLaTX3BFDwT-iRU0QOVR0hIWgjQOTdoAzZ2npqc_xNmpDJrwU6_ZQULbmZuGaKDCk7jnODV0A66JDpM320aJhr1akbuLchaOXf_70WX1nXLH-Sn03VyRWi4VgVpIc&i="+typeof(ps);document.getElementsByTagName("head")[0].appendChild(s);

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.