RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: EPA/Scanpix

Tviler på aldrende Italia

Les analyser av lagene i VM-gruppe F.

Nettavisens odds-, trav og tippemagasin Sportspill.no lader opp til VM med analyser av samtlige lag i de ulike gruppene. Onsdag kveld står gruppe F for tur.

Øvrige artikler i serien:
Gruppe A: Gruppe A: Vinner med utskjelt trener
Gruppe B: Tidenes beste VM-angrep?
Gruppe C: Er England gode nok?
Gruppe D: Tyskland kan overraske - igjen
Gruppe E: Kan gå hele veien med Robben

Favoritten
Den regjerende verdensmesteren Italia er rangert som femtevalg av bookmakerne til å gjenta bedriften fra 2006. Suksesstrener Marcello Lippi er hentet tilbake som trener, men er troppen god nok? På papiret ser det ikke så aller verst ut, men profiler fra VM-gullet i 2006 har ikke vært i nærheten av den standarden denne sesongen.

Forsvarskjempen Fabio Cannavaro har hatt en høyst middels sesong i Juventus siden overgangen fra Real Madrid. Gennaro Gattuso er ikke fast på Milan lenger, og Andrea Pirlo har vært middels for Milan denne sesongen. For øvrig er ni av spillerne til Italia passert 30 år. Det er også svært uvisst hvilken angrepsduo Lippi vil velge, da han kanskje ikke har det klare førstevalget på topp, selv om Antonio Di Natale har hatt en pangsesong for Udinese.

Verken Vicenzo Iaquinta eller Alberto Gilardino har lykkes spesielt godt på landslaget, og da får vi håpe at Lippi velger å bruke det vi mener er den beste spissen ved siden av Di Natale, Sampdoria-spissen Pazzini. Pazzini scoret for øvrig begge målene for Sampdoria da de slo Roma 2-1 på Stadio Olimpico og og ødela John Arne Riise og Romas gulldrømmer.

Sportspill.nofå du daglige odds- og travtips og tippetips hver onsdag, lørdag og søndag. Sjekk onsdagens tippetips og oddstips.

Gianluigi Buffon er fortsatt en av de beste keeperne i verden, Giorgio Chiellini (Juventus) var en forsvarsklippe under EM for to år siden, men har slitt mye med skader denne sesongen. Helten fra semifinalen mot Tyskland for fire år siden, Fabio Grosso, ble for øvrig vraket da troppen skulle reduseres fra 30 til 23 mann.

På midten blir Roma-strategen Daniel De Rossi en av nøkkelspillerne, han har hatt en flott sesong i Roma. Bak ham er det ujevnt, og det blir svært interessant se hvilket lag og hvilken formasjon Lippi velger. Og til de som gruer seg til kjedelige Italia, så viste Lippi i 2006 at han definitivt ikke er av den gamle italienske skolen. Italia kommer til VM som er stort spørsmålstegn, men vinnersjansene var bedre i 2006. Undertegnede er for øvrig Italia-fan, men kommer ikke til å sette kroner på at Italia gjentar suksessen.

Lever oddsspillene på mobilen!

Utfordreren
Paraguay
kan bli en morsom overraskelse i dette VM. Imponerte tidvis i den sør-amerikanske kvalifiseringen og deltar i sitt fjerde strake VM-sluttspill og sitt åttende totalt. Tre ganger har Paraguay kommet seg videre fra gruppespillet, men hver gang blitt slått ut i åttedelsfinalen. Vi tror det er en meget bra sjanse for at Paraguay kommer seg videre fra gruppespillet også denne gang og at de faktisk har en reell mulighet til å ta gruppeseieren, og således møte enklere motstand i åttendelsfinalen, og kanskje da komme seg til en historisk kvartfinale. Toeren fra denne gruppen må etter all sannsynlighet møte Nederland i åttendedelsfinalen (forutsatt at Nederland vinner sin pulje).

Paraguay har en tropp der majoriteten spiller i klubblag i Sør-Amerika, mens ti av spillere har sitt daglige virke i Europa. Den argentinske treneren Gerardo Martino legger trolig opp til en 4-3-3-formasjon. Martino har solide spisser til disposisjon i Roque Santa Cruz (Manchester City – 2010/17-2), Lucas Barrios (Borussia Dortmund – 2010/33/19), Nelson Valdez (Borussia Dortmund – 2010/28/5 og den glimrende kraftspissen i Benfica Oscar Cardozo med 26 ligamål denne sesongen.

Forsvarsrekken og midtbaneleddet til Paraguay er det større usikkerhet rundt. Her er de fleste spillerne hjemmehørende i Sør-Amerika til daglig, og det ser vanskelig ut å få øye på de største profilene. Nå skal aldri vi nordmenn la oss lure av at navnene kanskje ikke er de mest kjente, våre spillere ville neppe vært særlig kjent i Sør-Amerika heller.

På bakgrunn av meget sterk kvalifisering, rutine etter fire strake sluttspill og tilsynelatende to svake lag som utgjør resten av gruppe F sender i Paraguay til åttendelsfinale.

I dag kan du vinne 32 millioner i Viking Lotto!

Outsideren
Slovakia tok seg direkte til VM i en såpass sterk kvalifiseringsgruppe inneholdende Polen, Tsjekkia og Slovenia. Det er første gang den ferske nasjonen deltar i et sluttspill. Både overraskende og sterkt. I motsetning til en del av de andre outsidertippede landene, så har Slovakia en ubestridt stjerne og playmaker i kapteinen Marek Hamsik som til daglig spiller i Napoli. Han hadde muligens en sterkere sesong for Napoli i fjor, men du verden, kapasiteten til å gjøre det lille ekstra, er til de grader til stede. Men han kan selvsagt ikke sende Slovakia videre alene.

Det finnes noen profiler til. Martin Skrtel er sjef i forsvaret, men har dessverre vært meget skadeplaget i år. Stanislav Sestak scoret mest mål i kvaliken, men har hatt en sesong på det jevne i tyske Bochum (29/6) og på topp har man i tillegg en spennende spiller i Erik Jendrisek som var en avgjørende bidragsyter for at Kaiserslautern er tilbake Bundesliga igjen, etter noen år i skyggenes dal. Jendrisek er for øvrig nå solgt til Schalke 04, også et signal om kvalitet. Det er såpass kvalitet i dette mannskapet de kan utfordre Paraguay og for den saks skyld Italia i kampen om avansement. Slovakia skal møte New Zealand i sin åpningskamp og har en alle tiders mulighet til å spille på seg selvtillit i den matchen.

Sportspill.nofå du daglige odds- og travtips og tippetips hver onsdag, lørdag og søndag. Sjekk onsdagens tippetips og oddstips.

New Zealand
Klarer du å komme opp med fem navn fra New Zealands tropp, er du langt bedre orientert enn folk flest. For her er det langt mellom profilene. Kaptein og forsvarssjef Ryan Nelsen er et hederlig unntak. Blackburn-spilleren har gjennomført en meget solid sesong, og får bruk for all erfaring fra Premier League i dette VM. Det er ikke mulig å se at New Zealand kan komme seg videre til åttendedelsfinale. Angrepstroikaen består av Shane Smeltz (Gold Coast United), Chris Killean (Middlesbrough), Rory Fallon (Plymouth) og Chris Wood (West Bromwich). Nei, dette er Mission Impossible.

Vurdering: Italia har vunnet VM fire ganger, har en rekke spillere med I troppen fra sist VM og kan nesten ikke miste dette straffesparket. Og blir klar favoritt til puljeseieren. Åpningskampene avgjør mye for resten av utfallet. Får Slovakia en god opplevelse mot New Zealand styrker det Slovakias muligheter til avansement, tilsvarende hvis Paraguay gjør en god match mot Italia gir det sør-amerikanerne selvtillit. Vi setter Paraguay knepent foran Slovakia, mest på grunn av VM-erfaringen til Paraguay og tilsvarende manglende erfaring for Slovakia. Men New Zealand ender sist, uansett hvor god Ryan Nelsen skulle være.

Kampene i gruppe F:
14. juni 20.30: Italia - Paraguay
15. juni 13.30: New Zealand - Slovakia

20. juni 13.30: Slovakia - Paraguay
20. juni 16.00: Italia - New Zealand

24. juni 16.00: Slovakia - Italia
24. juni 16.00: Paraguay - New Zealand

Nyttige lenker:
Lever Norsk Tippings spill på nett
Få premiegaranti på Tippekupongen
Få scoringsvarsel for ditt lag
Øk vinnersjansene dine med systemspill

Sportspill.no on Facebook

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere