*Nettavisen* Sport.

Tviler på Rio-comeback

Foto: Afp/Scanpix

Sir Alex Ferguson føler seg ikke sikker på at Rio Ferdinand igjen melder seg til tjeneste på landslaget.

Britiske medier har de siste dagene spekulert i at midtstopperen kan komme til å figurere i landslagssjef Roy Hodgsons kommende uttak.

Bakteppet er at Chelsea-stopper John Terry tidligere denne uken opplyste at han har spilt sin siste kamp for England.

Terrys nei betyr at landslagssjefen må se seg om etter en erstatter til de kommende VM-kvalifiseringskampene mot San Marino og Polen.

United-veteran Ferdinand er en av kandidatene som peker seg ut. 33-åringen har ikke spilt landslagsfotball siden han – på omdiskutert vis – ble vraket fra troppen til sommerens EM-sluttspill i Polen og Ukraina.

Britiske medier spekulerte den gang høyt i at Hodgson valgte å utelate Ferdinand fra troppen – som følge av rasismesaken mellom John Terry og United-stopperens bror Anton.

Spekulasjonene gikk videre på at landslagssjefen fryktet at det ville oppstå gnisninger mellom midtstopperne under mesterskapet.

– Tok avgjørelsen før EM
Kontroversen var imidlertid ikke over med det. Da Chelseas Gary Cahill pådro seg kjevebrudd rett før EM, ble Ferdinands EM-kandidatur igjen varmere. Landslagssjef Hodgson valgte imidlertid å hente inn Liverpools Martin Kelly som Cahill-erstatter.

Med Terrys landslagsnei tidligere denne uken, har altså Ferdinand igjen blitt nevnt i landslagsdiskusjonen.

Fredag fikk Manchester United-manager Sir Alex Ferguson spørsmål om midtstopperens mulige landslagscomeback på sin ukentlige pressekonferanse.

– Det er helt opp til Rio. Jeg tror egentlig ikke han kommer til å bli tatt ut. Jeg tror Roy tok sin avgjørelse før EM – og kan ikke se at han endrer den, sa han ifølge klubbens hjemmesider.

– Det blir vanskelig for han å gå til Rio nå og ønske han velkommen tilbake, tilføyer han.

Valencia skadet
Ferguson vet ikke hvordan Ferdinand vil stille seg til en eventuell forespørsel fra Hodgson.

– Kommer den, er det helt opp til Rio hva han ønsker. Jeg vet ikke om han vil gjøre det, jeg har ikke spurt han. Foreløpig er dette bare spekulasjoner i pressen, sa skotten.

Ferguson opplyste videre at Antonio Valencia er usikker til lørdagens hjemmekamp mot Tottenham. Ecuadorianeren pådro seg en ankelskade mot Liverpool sist helg, men blir ikke borte lenge.

– Hvis han ikke er klar lørdag, blir han klar tirsdag, sa Ferguson – og siktet til mesterligamøtet med rumenske Cluj. (ANB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.