Tvinges til å håndhilse

Foto: Nick Potts (Pa Photos)

Men det gjør John Terry og Anton Ferdinand neppe likevel.

24.04.12 11:16

Den 9. juli møter Chelseas John Terry i retten, anklaget for å ha kommet med rasistiske uttalelser til QPRs Anton Ferdiand under lagenes kamp i oktober.

Da de to lagene møttes i FA-cupen i januar, avlyste Det engelske fotballforbundet (FA) den tradisjonelle håndhilsingen før kampen, fordi de fryktet bråk.

Felles respekt
Det har ikke Premier League tenkt å gjøre. Søndag møtes Chelsea og Queens Park Rangers på Stamford Bridge, og før kampen skal alle spillerne ta hverandre i hånda. Premier League har diskutert problemet, men komet til at det vil være galt å fjerne et ritual som skal fremme felles respekt bare på grunn av en uenighet mellom to av spillerne, skriver The Guardian.

Dermed blir det opp til Terry og Ferdinand om de vil håndhilse, og vi aner en mulig pinlig situasjon lik den da Liverpools Luis Suarez ikke fant hånda til Manchester Uniteds Patrice Evra.

Hele QPR kan nekte
Britisk presse forventer at de to elegant vil hoppe over håndtrykket, men The Guardian skriver at også resten av QPR-laget vurderer å nekte å ta Terry i hånda.

Terry har vært i søkelyset tidligere under håndhilsingen før kamp. Det skjedde da Chelsea møtte Manchester City med Wayne Bridge på laget i 2010. Terry hadde hatt en affære med ekskjæresten til Bridge, og City-spilleren nektet å ta Chelsea-kapteinen i hånda.

Bråket rundt den påståtte rasistiske bemerkningen i oktober, fikk FA til å frata Terry kapteinsbindet på landslaget. Det igjen fikk landslagstrener Fabio Capello til å si opp, fordi han følte at FA undergravde hans autoritet.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Sport

Annonsebilag