Twente beholder lisensen, men nektes E-cup

Den nederlandske klubben Twente fratas ikke lisensen, men den kriserammede klubben får ikke delta i europacupene i tre sesonger.

Den nederlandske klubben Twente fratas ikke lisensen, men den kriserammede klubben får ikke delta i europacupene i tre sesonger. Foto: Vi Images (Pa Photos)

Den nederlandske klubben Twente fratas ikke lisensen, men den kriserammede klubben får ikke delta i europacupene i tre sesonger.

Det har Nederlands fotballforbund (KNVB) bestemt. Klubben sto i fare for å bli fratatt lisensen, men slipper med en betinget dom. Kravet fra KNVB er at klubben samarbeider fullt ut med en uavhengig gransking.

Økonomisk vanskeligstilte Twente har ifølge Nederlandsk fotballforbund brutt lisensreglementet gjennom en avtale med et investeringsselskap. Det er blitt avslørt at Twente ga fra seg salgsrettighetene til sju spillere mot at investeringsselskapet overtok eierskapet til sju spillere.

Det er i strid med reglene om såkalt tredjepartseierskap. Klubbpresident Aldo van der Laan trakk seg forrige måned. Klubben skal ha hemmeligholdt dokumenter overfor landets fotballforbund.

Klubben er utestengt fra europacupspill i tre år som følge av at klubben har deltatt under falsk lisens i 2014/15-sesongen. Twente får derimot fortsette i den nederlandske serien, opplyste KNVB tirsdag.

Twente ligger tredje sist i den nederlandske eliteserien. Det er blitt 13 poeng på 16 kamper. Bare Cambuur og De Graafschap har gjort det svakere hittil. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.