Gå til sidens hovedinnhold

- Typisk forbundet å sende en fersking hit

Men Kjetil Rekdal ville ikke gi dommeren ansvaret for det pinlige tapet mot Hønefoss.

AALESUND - HØNEFOSS 1-3:

Aalesund åpnet årets sesong meget bra, og hang lenge med i toppen av tabellen. I det siste har det imidlertid gått litt trått for Kjetil Rekdals menn, og søndag gikk de på en skrell hjemme.

For med 3-1-seier på Color Line Stadion tok Hønefoss steget opp fra bunnstriden, og opp på sikker plass for første gang på svært lenge. For AaFK derimot ble dagen helt helsvart.

- Det største ansvaret for dette har jeg selv. Jeg tok ut feil lag. Det er det ingen tvil om, sier en skuffet Rekdal til TV 2.

Arnefjord utvist
Kenneth di Vita Jensen sendte gjestene i føringen etter 16 minutter da han satte ballen mellom beina på Jonathan Parr og inn i nettet bak Anders Lindegaard i Aalesund-buret.

Samme mann var også involvert i 2-0-scoringen. Den gangen utnyttet han svakt forsvarsspill av Parr, før han slo inn foran mål. Der ventet Kjetil Byfuglien og ordnet Hønefoss' andre.

Som om dette ikke var nok ble hjemmelaget redusert til ti mann rett etter pause. Madiou Konate snek seg bak ryggen på Daniel Arnefjord, og stopperen grep tak i armen på spissen. Konate gikk i bakken, og Arnefjord ble sendt i dusjen. Rekdal la ikke skjul på at han ikke var spesielt enig i avgjørelsen.

- Det er typisk forbundet å sende en nybegynner hit, men han var ikke grunnen til at vi tapte her. Han var ikke heldig med sine avgjørelser, sier en svært skuffet AaFK-trener om situasjonen.

Lafton spikret kista
Mot slutten av kampen satte veteranen Lars Lafton den definitive spikeren i Aalesund-kista. Vertenes forsvarsspill var nok en gang under pari og innbytter Kamal Saaliti fikk slå inn foran mål. Der ventet Lafton, som scoret sitt første ligamål for sesongen.

Det hjalp dermed lite at Magnus Sylling Olsen reduserte.

Resultatet betyr at Aalesund er nummer fem med sine 33 poeng fra 22 kamper, mens Hønefoss nå er nummer 13 med 23 poeng.

Sjekk siste fotballnytt her!

Reklame

Dette gir du til morsdagen

Kommentarer til denne saken