RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: KAI PFAFFENBACH (Reuters)

Tysk avis slakter Solbakken

Sist oppdatert:
- Aldri har Köln trent så dårlig, hevder avisen.

I helgen ble det klart at den tradisjonsrike klubben Köln rykket ned fra Bundesligaen. Norske Ståle Solbakken ledet laget i store deler av sesongen.

Den tidligere FC København-treneren tok over klubben i sommer, men fikk det aldri helt til som hovedtrener og fikk sparken tidligere i vår.

Frank Schaefer fikk jobben med å redde klubben etter at Solbakkens regjeringstid var over, men heller ikke tyskeren klarte å hindre skipet fra å synke.

- Aldri trent så dårlig
Den tyske avisen Bild er mandag ikke nådig i sin karakteristikk av Solbakken. Avisen slakter nordmannens innsats i Köln.

«75 baklengsmål i liagen, to trenere fikk sparken, og én sporsdirektør måtte gå. Alt var kaos i Köln», åpner avisen før den langer ut mot Solbakken.

- Aldri har FC Köln trent så dårlig som denne sesongen. Solbakken sparket også Lukas Podolski som kaptein og tviholdt på sitt spillesystem, skriver Bild.

- Laget trente for lite, og Solbakken var for svak når det kom til å løse problemer innad i laget, skriver den tyske avisen videre.

Det er imidlertid ikke bare Solbakken som får skylden for fadesen. Bild langer også ut mot spillerne i den tyske klubben.

- Spillerne gjemte seg
Avisen mener blant annet at spillergruppen brukte konflikten mellom Solbakken og tidligere sportsdirektør Volker Finke bevisst.

- Spillerne nøt den lette treningen under Solbakken. De gjemte seg bak striden mellom treneren og sportsdirektøren. De ga Solbakkens system skylden for resultatene, skriver avisen.

- Et personlig ansvar, selvkritikk, eller ekte engasjement så man imidlertid aldri blant spillerne hos Köln i 2011/12-sesongen, skriver Bild.

Heller ikke Volker Finke, som altså fikk sparken etter en uenighet med Solbakken, må tåle kritikk fra avisen.

- Solbakken var Finkes mann. Det var en fatal feilvurdering. Han klarte heller ikke å bli enig med nordmannen internt, skriver Bild.

Solbakken startet trenerkarrieren i HamKam, før han i 2005 ble hentet til FC København. Der hadde han stor suksess fram til 2011, da han dro videre til Köln. Nå er han arbeidsledig.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere