RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Tysk fotballhelt feilaktig erklært død

Foto: Fabrice Cofferini / AFP / NTB scanpix
- Maken til frekkhet, sier Lothar Matthäus.

Den tyske avisen Bild spurte torsdag hvem som hadde erklært den tidligere tyske fotballstjernen Lothar Matthäus (52) død.

Lothar Matthäus lever i beste velgående og dukker like ofte opp på tyske TV-skjermer, som Jan-Åge Fjørtoft gjør i Norge.

Bild viser til et brev hvor det gikk fram at Matthäus var død. Et stempel på brevet, som er sendt ut fra tingretten i München stadfestet den sjokkerende nyheten.

- Maken til frekkhet. Alle kan se at jeg er i live, enten det er på TV eller på fotballbanen, sier Matthäus ifølge TV 2.

Årsaken til misforståelsen var et brev fra departementet for familiesaker i München, hvor hans ekskone Liliana krevde ham for 35.000 euro. Matthäus har aldri vært lett å få tak, og etter flere uker kom brevet i retur stemplet «Tot» – «død».

Selv er ikke den tidligere fotballstjernen spesielt forundret over at han aldri fikk brevet. Han står nemlig ikke oppført med noen adresse i Tyskland.

Det store spørsmålet man nå stiller seg er hvem som stemplet brevet.

Etter fotballkarrieren fra 1979 til 2000, som toppet seg med VM-gull som tysk landslagskaptein i 1990, har Matthäus også vært trener i fem forskjellige klubber og vært landslagssjef for Ungarn (2003-05) og Bulgaria (2010-11).

I dag er han å se som fotballekspert i en tysk TV-kanal. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere