RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Tysk fotballsjef ber homofile stå frem

Foto: Getty Images / All Over Press
Sist oppdatert:
Håper at spillere nå «har mot til å komme ut av skapet».

Den avgående presidenten i det tyske fotballforbunet, Theo Zwanziger, mener det er på høy tid at homofile fotballspillere kommer ut av skapet, melder ESPN.

Zwanziger håper at spillere nå «har mot til å stå frem», til tross for at han er klar over vanskelighetene med å gjøre dette når man er del av et lag. Zwanziger tror samfunnet er mer forståelsesfullt nå enn tidligere.

Vanskelig
Bayern Munchen-kaptein Philipp Lahm ble intervjuet om dette tidligere denne uken, og påpekte at det er ekstra vanskelig for fotballspillere å komme ut av skapet.

- Fotballspillere er som gladiatorer i gamle dager. Politikere kan stå frem som homofile i disse dager, det er bombesikkert, men de er ikke nødt til å spille foran 60.000 hver uke, sier Lahm.

Og legger til:

- Jeg tror ikke samfunnet er kommet til et punkt hvor det er like stor aksept for homofile fotballspillere som det er andre steder, sier Lahm.

- Frykter mediekjøret
Ingen tysk profesjonell fotballspiller har så langt stått fem som homofil.

Bård Nylund er leder for Landsforeningen for lesbiske, homofile, bifile og transpersoner. Han fortalte i et intervju med Nettavisen forrige uke at han vet om personer som ikke tør stå frem innen idretten.

- Vi vet om toppidrettsutøvere som ikke tør å stå frem, for de frykter at det enorme mediekjøret kommer til å overskygge prestasjoner. I tillegg er man redd for at det kan ødelegge muligheten for å være en del av garderobekulturen, der det finnes et eget språk som dessverre har homofobiske tendenser, sier Nylund.

Den saken kan du lese her: - Vet om norske utøvere som ikke tør stå frem

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere